NATO Üyeliği Türkiye’ye Bağlı! İsveç’ten Manşetlere Düşen itiraf

Dünyanın gündeminde şu aralar Türkiye’nin de için olduğu Brüksel toplantısı. İsveç, NATO üyeliği için Türkiye’nin onayını beklerken. Türkiye ile ilgili manşetlere düşen açıklama yapıldı.

Yayınlanma:
NATO Üyeliği Türkiye’ye Bağlı! İsveç’ten Manşetlere Düşen itiraf

Gündemden bir türlü düşmeyen konulardan biri de NATO’ya İsveç’in üye olması için Türkiye’nin onay vermesi. Türkiye İsveç’in NATO’ya üye olmasına sıcak bakmazken, NATO üyelik için bir araya gelindiği NATO karargahı da son bulmuş oldu.

Üçlünün bir araya geldiği Brüksel toplantısında nasıl bir görüşme yapıldığı dünya gündeminde de yakından takip edilen bir konu haline geldi. Toplantı sonrasında Cumhurbaşkanlığı sözcüsü olan İbrahinm Kalın’dan açıklama yapıldı. Kalın, atılan adımların hoşa gidecek türden olduğunun altını çizerken, sürecin tam manasıyla bitmediğini ve devam edeceğini söyledi. Terörizman finansmanla ilgili istenmeyen durumların yaşandığını ve bu durumların son bulması gerektiğini söylediklerini ifade etti. Doğabilecek Terörizman eylemlerin de bir an önce son bulmasının son derece önemli olduğunu söyledi.

İsveç ve Dünya Basını Manşetlere Taşıdı!

Toplantı sonrasında İsveç ve dünya basını manşetlerinde konu ele alındı. Türkiye ve İsveç arasında nasıl kararın çıkacağına dair analizler yapılırken, toplantının olumlu olabileceğine dair sinyaller verdiğinin altı da çizilmiş oldu. İsveç ve Dünya basının da üzerinde konuşmuş olduğu uzun konuşmalardan biri olan konuyla ilgili, henüz somut bir adıma geçilmediği de belirtilmiş oldu.

Türkiye uzmanı olan Paul levin’in de yorumlarına yer verilmiş olduğu gazetelerde, olumlu bir havanın olduğuna dair dikkat çeken önemli manşetlere yer verildi. Gazetelerden bazıları her ne kadar olumlu bir hava olsa da yaz ayı itibariyle İsveç’in NATO’ya katılamama gibi bir durumu olabileceğini yazdı.

Süreç Henüz Netleşmiş Değil!

NATO’ya üye olmak isteyen ülkelerden biri de isveç olurken, Türkiye bu duruma karşı çıkmıştı. Üyelik konusunda Türkiye’nin onay vermediği konu, uzunca konuşulmuştu. Hatta daha öncesinde de üçlü bir toplantının yapılacak olduğu bildirilmişti. Brüksel’de beklenen toplantı gerçekleşmiş olurken toplantı sonrasında henüz somut bir adıma geçilmediği bildirildi. Fakat toplantıda daha ılımlı bir ortam olduğu bilgisi paylaşıldı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.