'Neden İzmir'de Patlama Olmuyor' Tweete Sosyal Medya Gündeminde

Geçtiğimiz gün bir sosyal medya hesabi üzerinden, 'Neden İzmir'de patlama olmuyor' ve 'Gavur İzmir' gibi paylaşımlar, İzmir'deki hain saldırı sonrasında sosyal medyanın gündeminde.

Yayınlanma:
'Neden İzmir'de Patlama Olmuyor' Tweete Sosyal Medya Gündeminde

Sosyal medya üzerinde, geçtiğimiz günlerde yayımlanan bir tweet, İzmir'de gerçekleşen hain saldırı sonrasında gündeme tekrar geldi.

E.Ş. adında bir sosyal medya kullanıcının sosyal medya üzerinde paylaştığı gönderide, 'Neden İzmir'de patlama olmuyor.' sözü yazılmıştı. Bu gönderi, sosyal medya üzerinde büyük tepkilere yol açarken, bugün İzmir'de adliye yakınlarında meydana gelen patlama sonrasında sosyal medya, bu paylaşıma odaklandı.

Son günlerde ülke üzerinde oynanan en büyük oyun olan din, mezhep ve yaşam tarzı ayrımcılığını tetikleyen sosyal medya kullanıcıları, İzmir'de terör saldırısı sonrasında halkı bu konuda provoke etmeye başladı.

İzmir Barosu Suç Duyurusunda Bulunmuştu

İzmir Barosu da E.Ş. adında bir sosyal medya kullanıcısı hakkında "açıkça halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" suçlamasıyla suç duyurusunu bu paylaşım sonrasında bulunmuştu.

İzmir Barosundan Açıklama

İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, patlamanın ardından canlı yayına bağlanarak "Bir kişi sosyal medyada, "Bu patlamalar neden her yerde oluyor da İzmir'de olmuyor?" diyerek, "gavur İzmir" diyerek bir niteleme de yaparak bir yazılar yazmıştı sosyal medyada. Biz suç duyusurunda bulunmuştuk öyle anlaşılıyor ki bu olayın neticesinde İzmir hedef gösterilmiş" sözlerini söyledi.

Yetkililer ise bu konuda sosyal medyada ve terör örgütü yandaşı olan site ve sayfalarda yapılan haberlerle vatandaşların provokasyona gelmemesi istendi.

Gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için sitemizi takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.