Netflix Şifre Paylaşımını Engelleyecek Sistem Geliştirdi

Şirket, bu sorunu giderecek bir sistem geliştirdi. ABD’deki resmi sitesi üzerinden sistemin nasıl çalışacağına dair bazı bilgilendirmeler yaptı.

Yayınlanma:
Netflix Şifre Paylaşımını Engelleyecek Sistem Geliştirdi

Netflix’in şifre paylaşımının önüne geçilmesi için bazı çalışmalar yaptığı iddia edilmiş, bu iddialar daha sonra şirket tarafından doğrulanmıştı. Yapılan bu çalışmalar, Netflix kullanıcılarının moralini hayli bozmuştu. Bazı kullanıcılar, bu haber üzerine aboneliklerini kapatma yoluna dahi gitmişti.

Bu sistemin Nisan ayından itibaren aktif olacağını açıklayan şirket, sisteme dair de bazı ayrıntılar paylaştı. Açıklamalara bakıldığında, şirketin çok sıkı çalıştığı ve sistemde açık olmamasına çok fazla özen gösterdiği görülüyor.

netflix-sifre-paylasimi-engelleme-nasil-calisacak-1675283726.webp

Şifre Paylaşımını Engelleyecek Sistem Tanıtıldı

Netflix, şifre paylaşımının engellenmesi için geliştirdiği sistemi tanıttı. Şirket, alınan aboneliklerin sadece aynı evde yaşayan kişilerle paylaşılabileceğini ifade etti. Farklı cihazlarda aynı hesabı kullanan kişilerin belirledikleri Wi-Fi ağı üzerinden 31 günde bir defa hesaplarını eşitlemesi gerekecek.

Bu süre içerisinde eşitleme yapılmaması durumunda cihazlardan otomatik olarak çıkış yapılacak. Şirket, eşitleme yapmayan cihazlardan ekstra bir ücret talep edilmeyeceğini de ifade etti.

31 gün sonunda eşitleme, sadece belirlenen Wi-Fi ağı üzerinden yapılabilecek. Bu sürede eşitleme yapmayan cihazların aynı şifre ile sisteme girmeleri mümkün olmayacak. Ancak bu uygulamanın sürekli seyahat eden ve otelde kalan kişilere sorun çıkaracağı ve bu türden kişiler için farklı bir çözüm geliştirildiği ifade edildi.

Söz konusu çözümde kullanıcılar, 7 günlük bir geçici erişim isteyebilecek. 7 gün sonunda, sistemden otomatik olarak çıkılacak.

Netflix tarafından alınan bu önlemlerin şifre paylaşımını önemli ölçüde engelleyeceği ifade ediliyor. Ancak bu sistemin de bir açığını bulmak için yoğun çaba gösterileceğine de kesin gözüyle bakılıyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.