Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğüne Atanan Prof. Dr. Mazhar Bağlı Kimdir?

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen son dakika bilgilerine göre Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mazhar Bağlı atandı. Peki Prof. Dr. Mazhar Bağlı kimdir? İşte detaylar.

Yayınlanma:
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğüne Atanan Prof. Dr. Mazhar Bağlı Kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan 6 Üniversiteye rektör ataması yaptı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarında nedinilen bilgilere göre yapılan atamalarda Nevşehir Hacı Bektaşı Veli Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mazhar Bağlı atandı.

Prof. Dr. Mazhar Bağlı Kimdir?

1965 yılında Şanlıurfa Halfeti'de dünyaya gelen Mazhar Bağlı, ilk ve orta öğrenimini; Birecik, Nizip, Gaziantep ve Şanlıurfa’da tamamladı.

1992 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden mezun olan Bağlı, 1995 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans derecesini almayı başardı. 1999 Yılında Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Anabilim Dalında “Bilgi Sürecinde Modern Bilincin Mahremiyeti İfşası” adlı tezi ile doktora unvanını almayı başardı.1993-1999 yılları arasında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1999-2011 yılları arasında Dicle Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde görev yapan Bağlı, 1999 yılında yardımcı doçent, 2000- 2004 Dicle Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölüm Başkanlığı yapan Bağlı, 2006 yılında doçent , 2003 -2007 Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış ve 2012 yılında Profesör olmuştur. 2010-2015 yılları arasında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinde Öğretim Üyesi olarak çalışmıştır.

Öte yandan 2004 yılında Kanada Toronto Üniversitesi, 2009 yılında da Amerika Birleşik Devletleri Houston Üniversitesi’nde çalışmalarda bulundu. 2’si ortak, toplam 9 adet yayınlanmış eseri ve yurtiçi ve yurt dışında yayınlanmış 150’nin üzerinde makale ve tebliği olan Bağlı, aynı zamanda Töre ve Namus Cinayetleri, Batman’daki Kadın İntiharları, Levirat ve Sororat Tipi evlilikler ile önemli Bölgesel Sorunlarla ilgili bir dizi proje yürütmüştür. 2015 yılında 7 Haziran’da yapılan genel seçimlerde AK Parti Şanlıurfa 25. Dönem Şanlıurfa Milletvekili olarak seçilen Bağlı, halen Konya Karatay Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır.

Bağlı, günlük gazetelere de yazılar yazmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.