Nintendo Beklenmeyeni Yapıyor! Switch Üretimi Artırılacak!

Yakın tarihli bir rapora göre, konsolun üretimi artacak. Nintendo'nun popüler el sistemi Switch'in bir süre daha hayatımızın bir parçası olarak kalacağı bildiriliyor. Yakın tarihli bir makale, Nintendo'nun donanım üretiminiartırmayı...

Yayınlanma:
Nintendo Beklenmeyeni Yapıyor! Switch Üretimi Artırılacak!

Yakın tarihli bir rapora göre, konsolun üretimi artacak. Nintendo'nun popüler el sistemi Switch'in bir süre daha hayatımızın bir parçası olarak kalacağı bildiriliyor. Yakın tarihli bir makale, Nintendo'nun donanım üretiminiartırmayı planladığını belirtiyor. İşin konsolun ömrünün bu aşamasında bu eylemi gerçekleştirmesi merak uyandırıyor.

Nintendo Switch Üretimi Artıyor

Nintendo Switch'in 2019'da tanıtılan Lite modeli, 2017'deki orijinal modelden sonra piyasaya sürülen ilk model oldu. Ek olarak, 2021'de OLED ekranlı bir sürüm piyasaya sürüldü. Ancak çip krizi, Nintendo Switch'i önemli ölçüde etkiledi. Nintendo, çip krizi neredeyse ortadan kalktığı için donanım üretimini genişleterek daha fazla Switch konsolu satmak istiyor gibi görünüyor. Ancak sektör analistleri, tüketicilerin modası geçmiş Switch'i satın almayı bırakacağını ve satışların şirketin beklediğinden daha düşük olacağını tahmin ediyor. Switch şu anda nispeten zayıf bir cihaz, bu nedenle platformda yeni oyunların piyasaya sürülmesi kolay olmayacak gibi görünüyor.

Ancak Nintendo'nun kendi yapımları, şirketin konsol satışlarını artıran ana faktör. Bu yılın Mayıs ayında yayınlanacak olan The Legend of Zelda: Kingdom of Tears'ın konsol satışlarını artırması bekleniyor. Ancak bilindiği üzere Metroid Prime 4 bekleniyor. Ek olarak, Nintendo Switch üretimini artırıyorsa, yeni nesil Switch'in tanıtımının bu yıl gerçekleşmeyeceğini varsaymak doğru olur. 2017'den bu yana dünya çapında 114 milyondan fazla Switch oyun sisteminin satıldığı tahmin ediliyor.

Nintendo Switch Muazzam Bir İş Başardı

Nintendo hali hazırda en güncel konsolu olan Switch 2017 yılında satışa sunmuştu. Teknik donanım açısından PS4 ve Xbox One’ın bile gerisinde olan Switch’in en önemli artısı hibrit bir yapıya sahip olmasıydı. Oyun severler Switch dilerlerse mobil olarak, dilerlerse de TV üzerinde standart bir konsol gibi kullanabiliyorlardı. Switch bu yüzden 3. parti oyun geliştiricilerin desteğinden biraz mahrum kalsa da son derece başarılı satış rakamlarına ulaşmayı başardı. Geçtiğimiz gün Nintendo’dan yapılan açıklamada Switch’in şimdiye kadar muazzam bir başarı sergilediği ve 104.59 milyondan fazla sattığı belirtildi. Elbette bu satış rakamlarının arasında Switch Lite’ın da bulunduğunu belirtelim.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.