Nobel Edebiyat Ödülünü Kazanan Bob Dylan, Ödülü Almaya Gitmeyecek

Bu yılın Nobel Edebiyat Ödülüne layık görülen ünlü sanatçı Bob Dylan, ödül törenine katılamayacağını açıkladı.

Yayınlanma:
Nobel Edebiyat Ödülünü Kazanan Bob Dylan, Ödülü Almaya Gitmeyecek

Her yıl verilen Nobel Edebiyat Ödülü'ne bu yıl Bob Dylan layık görüldü. Ancak ünlü sanatçı Dylan, yaptığı son dakika açıklamasında ödülü almak için Stokholm'e gitmeyeceğini söyledi.

İsveç Akademisi tarafından bugün yapılan son dakika açıklamasında Bob Dylan'ın önceden planlanmış programı nedeniyle 10 Aralık'ta yapılacak 2016 Nobel Ödülleri Törenine katılamayacağı açıklandı.

İsveç Akademisi tarafından konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamada Nobel Ödül törenine katılmamanın az rastlanır olduğu belirtilirdi. Ancak yapılan açıklamanın devamında Dylan'ın Nobel Edebiyat Ödülü törenine katılmamasının kural dışı olmadığı belirtilerek şu açıklamalara yer verildi;

"Dün akşam İsveç Akademisi Bob Dylan'dan gelen kişisel mektubu almıştır. Mektupta Bob Dylan daha önceden kesinleşmiş programları nedeniyle Aralık ayında yapılacak Nobel Ödül Töreni'ne katılamayacağını açıklamıştır. Bir kez daha ödül nedeniyle onur duyduğunu, ödülü bizzat alabilmiş olmayı istediğinin altını çizmiştir.

İsveç Akademisi Bob Dylan'ın kararına saygı duyuyor.Yakın geçmişimizde, bir çok ödül sahibi, değişik nedenlerle ödüllerini kabul etmek için Stockholm'e gelememiştir. Bunlar arasında Doris Lessing, Harold Pinter, ve Elfriede Jelinek sayılabilir. Bob Dylan'ın 10 Aralık 2016'dan itibaren altı ay içinde ödül için tek şart olan Nobel Konferansına katılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz."

İsveç Akademisi tarafından yapılan açıklamada konu ile ilgili 18 Kasım Cuma günü ayrıntılı duyuru yapılacağı da bildirildi.

Gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.