Nükhet Duru Kesinlikle Bir Kuruş Bile Para Tutamam

Nükhet Duru basına samimi açıklamalarını dile getirdi. Hakkında bilinmeyenleri tek tek açıklayan Nükhet Duru; “Ne kazanç ne de şöhret. Bir kuruş bile para tutamam, tutamıyorum. Vermeyi gerçekten çok seviyorum. Çünkü verdikçe Allah yenisini yolluyor. Buna gerçekten inanıyorum.” sözlerini dile getirdi.

Yayınlanma:
Nükhet Duru Kesinlikle Bir Kuruş Bile Para Tutamam

Hülya Koçyiğit’in TRT 2 ekranlarında düzenlenen “Film Gibi Hayatlar” programının bu haftaki konuğu Nükhet Duru oldu.

Enerjik ve neşeli olmasıyla tanınan Nükhet Duru bunun bir seçim olduğunu dile getirdi. Nükhet Duru; “İnsanlar ya şikayet etmeye ve hayıflanmaya ya da çok istedim ancak bir türlü olmadı demeyi seçiyor. Hayatta kendi kendilerine bir acıma hallerine giriyorlar ya da değiştiremeyecek oldukları şeylerle barışarak yolunda yürüyorlar. O değiştiremediğim şeylerle barıştığım zaman tüm kavga çıkıyor hayatımdan. O zaman da işte neşem bozulmuyor.” sözlerini dile getirdi.

Nükhet Duru; “Klasik olmak için gerçekten çok ama çok çalıştım inkar edemem. Ben değişmez zamansız ve klasik olmaya çok erken farkına vardım ve tam olarak orada durmayı seçtim. Oldukça acayip hiç şarkılar sergileyebildim. Şükürler olsun tabii ki, bana önerilenler de vardı. Ben onlara kesin bir şekilde hayır dediğim için arzu edilen tirajlar plakçılar doğrultusunda edinilemiyordu. Bizim camiamız içerisinde de başarıyla karşılıklı oluyordu bir dönem tiraj. Neden bir şarkı 3 ay gündemde kaldıktan sonra unutulsun ki! Bence 50 yıl boyunca aynı şarkı üzerinden aynı hareretli alkışı alabilmek önemli. Bu bir ticaret olarak anılıyorsa, benimki daha uzun vadeli bir ticaret olarak görünüyor.” Sözlerini dile getirdi.

3562429-ecebf004d0bc5450ccf929a103381144.jpg

5 Yaşındayken Sokak Aralarında Konser Veriyordum

Sanatçının kendine önem vermesi ve bakması gerektiğini vurgulayan Nükhet Duru; “Görsel işler sergileyen insanı sakin bir şekilde yaşaması, performansını yalnızca sahneye saklaması gerekiyor.” sözlerini dile getirdi. Türkiye’nin ilk nitelikli gazelhanhanlarından olan dedesi sayesinde oldukça küçük yaşta şarkılarını söylemeye başlayan ve şarkıcı olmak isteyen Nükhet Duru şarkıcı olmaya 5 yaşlarımda karar verdiğini açıkladı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.