Numan Kurtulmuş'tan Flaş Açıklama: "İşin Arkasında Lojistik Destek ve Siyasi Yapılanma Var"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, katıldığı bir canlı yayında yaptığı açıklamada, Kayseri'de düzenlenen bombalı terör saldırısı ile ilgili flaş sözler söyledi. İşte o açıklamalar.

Yayınlanma:
Numan Kurtulmuş'tan Flaş Açıklama: "İşin Arkasında Lojistik Destek ve Siyasi Yapılanma Var"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Kayseri Komando Tugay Komutanlığından, izne çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yönelik düzenlenen bombalı saldırı ile ilgili "Saldırı doğrudan doğruya askerlerimize yönelik bir saldırıdır. Oklar şu anda PKK'yı işaret ediyor" sözlerini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kayseri Komando Tugay Komutanlığında askerlik yapan ve izne çıkan er ile erbaşları taşıyan araca yönelik yapılan saldırıya ilişkin açıklamada bulundu. Kurtulmuş, 13 askerin şehit olduğu bombalı araç saldırısına ilişkin NTV canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Saldırının doğrudan askerlere yönelik gerçekleştirildiğinin altını çizen Numan Kurtulmuş, "Son derece hain, son derece kahpece bir saldırı. Saldırı doğrudan doğruya askerlerimize yönelik bir saldırıdır. Bu saldırının bir intikam saldırısı olduğu anlaşılıyor. 9 şehidimiz vardır. Bu rakamın artma ihtimali var. Bunların izne çıkan asker kardeşlerimiz olduğu anlaşılıyor. Ümit ederiz rakam yükselmez" sözlerini söyledi.

Bütün Oklar PKK'yı Gösteriyor

Kayseri'deki bombalı terör saldırısında okların PKK'yı gösterdiğini açıklayan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Şu andaki bütün işaretler PKK'yı gösteriyor. Her türlü ihtimali göz önünde bulundurmak zorundayız. Oklar şu anda PKK'yı işaret ediyor" açıklamalarını söyledi.

Lojistik Destek ve Siyasi Yapılanma Var

Kayseri'deki saldırıda kullanılan malzemelerin, İstanbul Beşiktaş'ta 10 Aralık günü gerçekleştirilen bombalı saldırıda kullanılan malzemeyle benzerlik gösterdiğini belirten Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şöyle konuştu: "Bu malzemeler AVM'lerde, çarşamba pazarında satılmıyor. Birtakım ülkelerin silahlı kuvvetlerinin envanterlerinde olan bombaların da olduğu anlaşılıyor. İşin arkasında lojistik destek var, istihbari destek var. Bir siyasi planlama var"

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.