NVIDIA Eye Contact (Göz Teması) İsimli Yapay Zeka Özelliğini Duyurdu

NVIDIA, birçok alanda kullanıcılara önemli bir kolaylık sağlayacak olan Göz Teması isimli yapay zeka özelliğini duyurdu. Bu özellik sayesinde artık kameraya bak komutlarına veya uyarılarına gerek kalmayacak. Karşınızdaki kişi...

Yayınlanma:
NVIDIA Eye Contact (Göz Teması) İsimli Yapay Zeka Özelliğini Duyurdu

NVIDIA, birçok alanda kullanıcılara önemli bir kolaylık sağlayacak olan Göz Teması isimli yapay zeka özelliğini duyurdu. Bu özellik sayesinde artık kameraya bak komutlarına veya uyarılarına gerek kalmayacak. Karşınızdaki kişi başka bir noktaya bakıyor olsa da Eye Contact özelliği ile size bakıyor gibi olacak.

Twitch ve YouTube gibi platformlar için içerik üretirken yapılan çekimlerde, konuşurken kameraya bakılması gerekir. Profesyonel içerik üreticileri bu kurala büyük ölçüde uysalar da, zaman zaman zorlandıkları da bir gerçek.

NVIDIA tarafından ilk defa 2020’de tanıtılan ve dijital içerik üreticilerine özel olarak hazırlanan NVIDIA Broadcast isimli uygulama, içerik üreticileri ve diğer kişilerin yaşamış olduğu bu sorunu kökten çözecek gibi görünüyor. Göz Teması adı verilen yapay zeka destekli özellik, kameraya bakmasanız dahi bakıyormuşsunuz gibi görüntü üretiyor.

Göz Teması Özelliği Test Aşamasında

Eye Contact ismiyle sunulan Göz Teması özelliği, NVIDIA RTX 2060 ya da daha üst modele sahip ekran kartlarının olduğu bilgisayarlarda kullanılabilecek. Beta aşamasında olan özellik, ekran kartının gücü ile birlikte yapay zeka algoritmalarını kullanarak Deepfake benzeri bir sistem oluşturuyor.

nvidia eye contact özelliği

Bu sistem sayesinde görüntü alırken kameraya bakmasanız dahi, kameraya bakıyor gibi görünüyorsunuz. Özellikle sürekli olarak kameraya bakmakta zorlanan kişiler için çok büyük bir kurtarıcı olacak.

Ücretsiz olarak sunulacak olan bu özelliğe dair testler halen devam ediyor. Çoğu zaman sorunsuz görüntüler elde edilse de, zaman zaman bozuk ve animasyon gibi görüntüler ortaya çıkabiliyor. Bunların giderilmesine yönelik çalışmalar sürüyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.