NVIDIA ve Google, Microsoft-Activision Krizinde Tarafını Seçti

Microsoft’un Activision’ı satın alma girişimi sonrasında yükselen tepkiler ve gelen eleştirilere bir yenisi daha eklendi. Google ve NVIDIA, bu satın almadan endişeli olduklarını açıkladı. Böylece Microsoft’un karşısındaki...

Yayınlanma:
NVIDIA ve Google, Microsoft-Activision Krizinde Tarafını Seçti

Microsoft’un Activision’ı satın alma girişimi sonrasında yükselen tepkiler ve gelen eleştirilere bir yenisi daha eklendi. Google ve NVIDIA, bu satın almadan endişeli olduklarını açıkladı. Böylece Microsoft’un karşısındaki blok daha da güçlenmiş oldu.

Microsoft, 2022 yılının Ocak ayında Activision Blizzard’ı 68,7 milyar dolar karşılığında almak için anlaşmaya vardı. Satın alma gerçeklemeden farklı şirketlerden ve hatta bazı oyunların oyuncularından dahi şikayetler yükselmişti.

Sony ve ABD Ticaret Bakanlığı, sektörde tekelleşmenin ortaya çıkacağı endişesini dile getirdi ve bu satın almaya karşı tepkilerini gösterdiler.

Sony, bu süreçte itirazlarını en sert ve en sesli şekilde dile getiren şirket oldu. Özellikle Playstation’un geleceği açısından bu satın almanın durdurulması gerektiğine inanıyor. Son dönemlerde Sony’ye ek olarak Google ve NVIDIA da sesli olarak eleştirilerini yükseltmeye başladı.

Google ve NVIDIA Microsoft’un Activision’ı Satın Almasından Endişeli

Bloomberg tarafından aktarılanlara göre Google ve NVIDIA, Federal Ticaret Komisyonu’na söz konusu satın alıma dair endişelerini iletti. Bu endişelerin temel dayanak noktası ise sektördeki rekabetin zarar göreceği oldu.

google nvidia microsoft

İki dev şirketin bu satın alımın ardından Microsoft’un mobil oyun, abonelik ve bulut sektöründe haksız şekilde avantaj elde edeceğini belirtti. NVIDIA ise açık ve eşit oyunlara dikkate çekerek eleştiri yaptı. Buna karşın satın alma sürecine Google kadar itiraz etmediği öğrenildi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.