Ohal İlan İllerde Kamu Çalışanları İzinli Olacak!

Ohal ilan edilen illerdeki kamu çalışanları izinli sayılacak. Mezkur tarihten itibaren geçerli olmak üzere Kamu kurum ve kuruluşlarındakiler izinli olacak.

Yayınlanma:
Ohal İlan İllerde Kamu Çalışanları İzinli Olacak!

Deprem yaşanan illerdeki kamu çalışanlarına yönelik izin dönemi başladı. Mezkur tarihinden itibaren geçerli olmak üzere kamu çalışanları için idari izin, uzaktan çalışma ya da dönüşümlü çalışma yapılabilecek. Süreçle ilgili tam karar valilik tarafından yapılmaya başlanacak. Esnek çalışma yöntemine göre çalışanlarda fiilen görevde olmadıkları süre kapsamında idari izinli sayılmaya başlanmış olacak.

Kamu kurum ve kuruluşlarda çalışanların mali hak ve yardımları gizli tutulmaya başlanacak. Özlük hakları da saklı şekilde tutulmaya başlanacak. Ohal kapsamında yer alan şehirlerdeki çkamu çalışanlarına yönelik haklarda devreye girecek.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarda Çalışanlar İçin Düzenleme!

Ülkemizdeki deprem felaketleri kamu sektörüne de etki etti. Pek çok kamu görevlisi de çalışma hayatını sürdüremez hale geldi. Doğal olarak hal böyle olunca da kamu çalışanlarına yönelik yeni düzenlemelerde devreye girmeye başladı. Kamu kurum ve kuruluşlarda çalışanlar bundan sonra alınan yeni karar neticesinde idari izinli sayılmaya başlanacak.

Kamu kurum ve kuruluşlarda çalışanlar ile ilgili olarak yasal düzenlemeler yapılacak. Buna göre yapılacak düzenlemeler kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarda çalışacak kamu memurları da idari izinli sayılmaya başlanacak. Ayrıca uzaktan çalışma ya da dönüşümlü çalışma gibi durumlarda yapılabilir.

Karar Valilik Tarafından Alınacak!

Kamu kurum ve kuruluşlarda çalışanların süreci ile ilgili son karar valilik tarafından alınmaya başlanacak. Valilik tarafından alınacak karar doğrultusunda çalışanlar ile ilgili son durum kesin olarak verilmiş olacak.

Esnek çalışma yöntemlerine göre çalışanlar ile ilgili olarakta karar verilecek. Henüz daha kamu sektöründeki çalışanlar ile ilgili karar alınmış değil. Fakat gelen haberlere göz atıldığında kamu sektöründe çalışanlarında idari izin sayılma durumu gündemde. Kamu kurumunda çalışan kişiler bundan sonra valilik tarafından alınacak karar doğrultusunda idari izinli olacak. İdari izin kapsamında yer alan kamu kurumundaki çalışanların, depremin vurgun yapmış olduğu 10 şehrimiz olan Malatya, Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Diyarbakır, Osmaniye,Şanlıurfa gibi yıkıcı deprem etkisiyle karşılaşan yerler olacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.