OHAL inceleme komisyonu Başkanı Selahaddin Menteş kimdir, nerelidir?

OHAL itirazlarını inceleme komisyonuna Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahaddin Menteş atandı. Peki Selahaddin Menteş kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar.

Yayınlanma:
OHAL inceleme komisyonu Başkanı Selahaddin Menteş kimdir, nerelidir?

Yapılan son dakika açıklaması ile uzun süredir beklenen OHAL inceleme kurulunun başında kimin olacağı belirtildi. Adalet Bakanı Müsteşar Yardımcısı Selahaddin Menteş'in, OHAL itirazlarının değerlendirileceği OHAL komisyonunun başkanı olarak seçildiği kamuoyuna duyuruldu.

Selahaddin Menteş Kimdir?

3 Ekim 1970 tarihinde Malatya’ da dünyaya gelen Selahaddin Menteş, ilk, orta ve lise eğitimini sırasıyla Sivrice İlköğretim Okulu, Sivrice Ortaokulu ve Sivrice Lisesinde gördü. Lise eğitiminin ardından 1988 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanan Menteş, 1994 yılında bu bölümden mezun oldu.

1995 Eylül döneminde Elazığ Adli Yargı Hakim Adayı olarak kamu görevine başlangıç yapan Menteş, stajını tamamladıktan sonra 1998 yılında Denizli Buldan hakimi olarak göreve başladı. Buldan'daki görevinden sonra Eskişehir-Han, Adıyaman-Gölbaşı hakimi olarak görev yapan Menteş, bu görevleri sırasında Kadastro Mahkemesi, Sulh Hukuk Mahkemesi, Asliye Ceza Mahkemelerinde görev aldı.

2006'dada Diyarbakır’da CMK 250 maddeyle yetkili Ağır Ceza Mahkemesinde üye hakim olarak görev yapan Menteş, 2010 yılında Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı ve Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı görevlerini 2012 Haziran ayına kadar yürüttü.

2012 yılında Yaz Kararnamesi ile Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atanan Selahaddin Menteş, 2013 yılında Mazeret Kararnamesi ile Ankara Adliyesine atandı. Son olarak 2014 Şubat ayı itibari ile Müsteşar Yardımcısı olarak atanmıştır.

Selahaddin Menteş evli ve iki çocuk babasıdır.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, OHAL haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.