OHAL Ne Zaman Bitecek? OHAL'in Bitme Tarihi Ne Zaman? OHAL Tekrar mı Uzatılacak?

Olağanüstü Hal ne zaman sona erecek? OHAL',in sona erme tarihi ne zaman? 8 adyrı devam eden OHAL süreci ne zaman sona eriyor? OHAL tekrar mı uzatılacak? İşte OHAL hakkında son bilgiler ve OHAL'in bitme tarihi.

Yayınlanma:
OHAL Ne Zaman Bitecek? OHAL'in Bitme Tarihi Ne Zaman? OHAL Tekrar mı Uzatılacak?

Olağanüstü Hal uzatılacak mı sorusu internet üzerinde sıkça sorulmaya başlandı.

15 Temmuz Cuma gecesi terör örgütü FETÖ tarafından gerçekleşen kanlı darbe girişimi sonrasında 20 Temmuz günü düzenlenen Bakanlar Kurulu ve Milli Güvenlik Kurulu toplantıları sonrasında ülke genelinde 90 gün süre ile Olağanüstü Hal ilan edilmesi kararı alınmıştı. 21 Temmuz Perşembe gecesi saat 01.00'da Resmi Gazete'de yayımlanan OHAL kararı, yayımlandığı andan itibaren yürürlüğe girdi ve Türkiye 3 aylık bir OHAL sürecine girdi.

OHAL'e girilmesi ile yürütme organı hızlandırıldı ve kamu başta olmak üzere tüm birimlerde terör temizliği başladı. Yapılan incelemeler ve araştırmalar sonucu belirlenen isimler, yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile kamudan ihraç edildi ve terörle mücadele daha hızlı bir şekilde devam etti. 90 gün süre ile ilan edilen Olağanüstü Hal ile ilgili yapılan ilk açıklamada Başbakan Binali Yıldırım, millete değil devlete OHAL ilan edildi demişti. OHAL'in millete yansıtılmayacağını düzeni sarsmayacağını belirten Başbakan Yıldırım, kamu kurumları başta olmak üzere tüm ülke genelinde terör bağlantısı olanların tespit edileceği ve tespit edilen bu kişiler hakkında gereken işlemlerin yapılacağını söyledi.

90 günlük OHAL, Ekim ayında sona eriyordu. Ancak terör temizliğinin sona ermediği gerekçesiyle OHAL 3 ay daha uzatıldı. Uzatılan ikinci OHAL'de de aynı işlemler devam etti ve terör bağlantısı tespit edilen binlerce memur, kamudan ihraç edildi. Öte yandan suçsuzluğu tespit edilenler ise kamuya iade edildi.

Ocak ayında sona ermesi gereken OHAL, 3 ay daha uzatıldı. OHAL'in referandumdan sonra sona ermesi bekleniyor. Ancak yeniden bir uzatma kararının alınıp alınmayacağı ise büyük merak konusu. Başbakan Binali Yıldırım, yaptığı açıklamasında OHAL'in MGK'da görüşülüp uzatılıp uzatılmayacağını kararının verileceğini söyledi.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.