OHAL Ne Zaman Bitiyor , OHAL Uzatılacak Mı , Yaz Saati Uygulamasına Geçilecek Mi?

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, bugün düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda OHAL süresinin uzatılıp uzatılmayacağına ve yaz saati uygulamasına yönelik soruları yanıtladı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
OHAL Ne Zaman Bitiyor , OHAL Uzatılacak Mı ,  Yaz Saati Uygulamasına Geçilecek Mi?

Bugün gerçekleşen Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında kamera karşısına geçen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin OHAL ile ilgili sorusuna Kurtulmuş, "OHAL gerektiği kadar olacaktır. Biz de arzu ederiz ki referandum sürecine giderken, OHAL'in kaldırılsın" sözlerini söyledi.

Olağanüstü hal (OHAL) uygulamasının 20 Ocak'ta sona ereceği hatırlatan Numan Kurtulmuş, OHAL'in bir kez daha uzatılmasının gündemde olup olmadığı sorulan Kurtulmuş, "Bakanlar Kurulu'nda bugün gündeme gelmedi. OHAL, laf olsun diye ortaya konulmuş bir şey değildir. Birtakım zorunluluklar dolayısıyla konulmuştur. Eğer OHAL uygulamaları olmasaydı teröre karşı etkin mücadele kapsamında atılan birçok adımın atılması mümkün olmayabilirdi. OHAL gerektiği kadar olacaktır. Biz de arzu ederiz ki referandum sürecine giderken, OHAL'in kaldırılması, siyasi şartlar el veriyorsa kaldırılması mümkünse diğer partilerle müzakere yapılarak, belli bir noktaya gelinir. Bugün için bu yönde alınmış bir kararımız yoktur" diye yanıt verdi.

Yaz Saati Açıklaması

Son günlerin tartışma konusu olan yaz saati uygulamasına yönelik de açıklamalarda bulunan Numan Kurtulmuş, yaz saati ile ilgili bir değişiklik yapılıp yapılmayacağı yönünde sorulan soruya, "Yaz saati uygulamasıyla ilgili herhangi bir çalışmamız yok. Geriye alma şeklinde bir niyetimizin olmadığını ifade etmek isterim" şeklinde cevap verdi.

Gündem haberlerinden, politika haberlerinden, sıcak gelişmelerden, Türkiye haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankar

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.