Orhan Acar Kimdir? Neden İstifa Etti?

Türkiye bugün gazi Üniversitesi Fen Fakültesi dekanı Prof. Dr. Orhan Acar'ın istifasını konuşuyor. Ne oldu da Orhan Acar görevinden istifa etti? Orhan Acar kimdir?Orhan Acar Kimdir?orhan Acar Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi'nde dekan...

Yayınlanma:
Orhan Acar Kimdir? Neden İstifa Etti?

Türkiye bugün gazi Üniversitesi Fen Fakültesi dekanı Prof. Dr. Orhan Acar'ın istifasını konuşuyor. Ne oldu da Orhan Acar görevinden istifa etti? Orhan Acar kimdir?

Orhan Acar Kimdir?

orhan Acar Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi'nde dekan olarak görev yapıyordu. 1 Ocak 1962 tarihinde Ankara Akyurt’ta dünyaya gelen Orhan Acar, 1985 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi’nde Kimya Bölümünde lisans eğitimine başladı. Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde 1986-1990 yılları arası araştırma görevlisi olarak çalışan Acar, 1996 yılında da Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde’ Analitik Kimya bölümünde doktorasını tamamladı. 1991-2007 yılları arasında Türkiye Atom Enerjisi Kurumu/SANAEM’de, 2007- 2013 Gazi Üniversitesi, Atatürk Meslek Yüksekokulu’nda çalışan Acar, 2013'ten beri Gazi Üniversitesi fen Fakültesi dekanı ve Kimya bölümünde dersler veriyordu.

Orhan Acar Neden İstifa Etti?

Orhan Acar dün açmış olduğu bir canlı yayında izleyicilerine bilgiler aktarmaktaydı. Canlı yayınının bir kısmında "Böylece kızların resimlerini de görüyoruz ha, çaktırma" sözlerini sarf etti. Bu sözler üzerine eleştirilerin odağı haline gelen Acar, Gazi Üniversitesi Fen fakültesi dekanlık görevinden istifa etti.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.