Ortak Canlı Yayın Açma Özelliği Duyuruldu

Youtube’a, ortak canlı yayın açma özelliği geldiği açıklandı. Artık birden fazla içerik üreticisi ortak şekilde canlı yayın açabilecek. Söz konusu özelliğin Android ve iOS cihazlara gelmeye başladığı bildirildi.

Yayınlanma:
Ortak Canlı Yayın Açma Özelliği Duyuruldu

Youtube, geçtiğimiz yıl ortak canlı yayın ile ilgili bazı işaretler vermişti. Uzun zamandır beklenen ve hatta birçok kişinin unuttuğu bu özellik nihayet geldi. Google’da yapılan açıklamaya göre ortak canlı yayın açma özelliğinin Android ve iOS cihazlara gelmeye başladığı ifade edildi.

Ortak canlı yayın özelliği, adından da anlaşılacağı üzere birden fazla kişinin aynı anda canlı yayın yapmasına imkan veriyor. Getirilen yeni özelliğe göre ortak canlı yayın özelliğinin kullanılabilmesi için kullanıcıların en az 50 aboneye sahip olmadı gerekiyor. Yani abonesi olmayan ve içerik üretmeyen kişiler bu özellikten yararlanamayacak gibi.

video-akis-platformu-youtubea-ortak-canli-yayin-acma-ozelligi-geldi.webp

Ortak Canlı Yayın Nasıl Açılacak?

Ortak canlı yayın için temel araçların telefonlar olacağı ifade edildi. Canlı yayının planlaması bilgisayardan yapılabilir, buna karşın ortak canlı yayın açmak için cep telefonlarının kullanılması gerekiyor.

Ortak canlı yayının nasıl yapılacağına dair kısa bir de bilgilendirme yapıldı. Bu bilgilendirmeye göre ortak canlı yayın için izlenmesi gereken adımlar genel olarak şu şekildedir:

  • İlk olarak Youtube uygulamasını açın.
  • Alt bölümde yer alan Oluştur butonuna basın ve hemen arkasından Ortak Canlı Yayın kısmına dokunun.
  • Açılan ekrandaki yerleri doldurun. (Başlık, açıklama vb.)
  • Son olarak Bitti butonuna basın ve Ortak yayıncıyı davet edin kısmına dokunun.
  • Çıkan seçeneklerden birini seçerek daveti yapın.

Bu işlemlerden sonra konuk almak istediğiniz kişiye bir bağlantı gidecektir. O bağlantı onaylandığında Ekle butonu ise konuğunuzu canlı yayına ekleyin. Sonrasında ise canlı yayını başlatın. Bu adımları izleyerek ortak canlı yayın açılabilecek.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.