Ortaöğretim Mezunu Kamu Şoför Alımı Olacak! Başvuru Şartları Neler?

Ortaöğretim mezunu kamu şoför alımı yapılacağı duyuruldu. Başvuru şartları belli oldu. Kamuya şoför alımında başvuru şartları neler oldu?

Yayınlanma:
Ortaöğretim Mezunu Kamu Şoför Alımı Olacak! Başvuru Şartları Neler?

Ortaöğretim mezunlarını ilgilendiren duyuru geldi. Kamuya zaman zaman alım yapılırken, pek çok pozisyonlarda duyurular gerçekleştiriyordu. Kamu şoför alımı yapılacak olduğu güncel şekilde paylaşılırken, başvuru yapacak olan adayların da ortaöğretim mezunu olması istendi.

Kamu kurumuna 1.dönem personel alımları yapılmaya devam ediliyor. Kamu sektöründe alımlar hız kesmeden sürerken, başvuru şartlarının neler olduğu da bir başka önem arz eden konulardan biri olmayı başarıyor. Kamu şoför alımı yapılacak olurken, alımla ilgili istenen şartlar belli oldu.

Ortaöğretim Mezunu Kamu Şoför Alımı Şartları Ne Olacak?

Kamu sektöründe personel alımları yapılırken, şoför alımına da ihtiyaç olduğu bilgisi verildi. Buna göre şoför alımı ile ilgili olarak başvuru yapacak olanlardan istenecek şartlar şu şekilde olacak;

  • Devlet Memurları kapsamında yer alan yükümlülükleri taşıyor olması
  • T.C vatandaşı olması
  • Herhangi bir Sosyal güvenlik kurumundan emeklilik ya da yaşlılık aylığı alıyor olmaması
  • Kamu kurumlarından ihraç edilmiş olmaması

Bu şartları taşıyan adaylar şoför olarak çalışmak üzere başvurularını da sorunsuz şekilde yapabilir. Destek personel alımlarının yapılacağının bildirilmesinden sonra erkek adEhliyet şartı olarak bakıldığında E ve D sınıfı sürücü belgesine sahip olması istenecek. Aynı zamanda belgelerin içerisinde bir de Psikoteknik belgesine sahip olması da aranacak.

Kamu Şoför Alımında Yaş Şartı

Kamu şoför alımında yaş şartı da bir diğer önemle sorgulanmaya devam edilen konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Kamu sektöründe şoför olarak çalışacaklar için 35 yaşını aşmamış olmasına dikkat edilmesi gerekecek. Şoför olarak kamu sektöründe iş hayatına başlayacak olanlar da vardiyalı sistemle devam edeceğinden dolayı doğal olarak başvuru yapacak olanların vardiya sistemine engel bir durumu olmamasına bakılacak. Sağlıkla ilgili olarak engel teşkil edebilecek olumsuz yanlarının olmaması da bir başka aranılan önemli kriterlerden biri olmaya neden olacak.

Kamu personel alımları yapılmaya devam edilirken onlardan biri de şoför alımı olduğunu söylemek mümkün.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.