Osmaniyeli Uzman Çavuş Ramazan Karaca Fırat Kalkanında Şehit Oldu

Fırat Kalkanı Harekatında şehit olan uzman çavuş Ramazan Karaca'nın şehadet haberi, Osmaniye'de bulunan ailesine verildi.

Yayınlanma:
Osmaniyeli Uzman Çavuş Ramazan Karaca Fırat Kalkanında Şehit Oldu

Suriye'nin El Bab kentinde devam eden Fırat Kalkanı Harekatında şehit olan 31 yaşındaki uzman çavuş Ramazan Karaca'nın memleketi Osmaniye'de bulunan baba evine acı haber ulaştı.

Osmaniye Garnizon Komutanlığında görevini devam ettirirken, yaklaşık bir ay önce geçici görevle Suriye'de devam ettirilen Fırat Kalkanı Harekatı'na katılan Uzman Çavuş Ramazan Karaca'nın şehit olduğu haberini, askeri yetkililer, sağlık ekipleri eşliğinde İstiklal Mahallesi'nde yaşayan eşi Gülnaz Tan Karaca ve annesi Sevim Karaca'ya iletti. Acı haberi alan şehidin eşi Gülnaz ve annesi Sevim, fenalık geçirdi. Ambulansla Osmaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan anne Sevim Karaca, hastanede tedavi edilmesinin ardından yeniden eve getirildi. Sedye ile eve çıkartılan Sevim Karaca, "Oğlum nereye gittin, biz sensiz ne yaparız. Bir daha dönmeyecek oğlum, keşke senin yerine ben öleydim" feryatları ile gözyaşı döktü.

Ailenin tek çocuğu olduğu belirtilen ve Umut adında bir çocuğu bulunan şehit uzman çavuş Karaca'nın evine Türk bayrağı asıldı. Şehidin evinin bulunduğu sokağa da belediye tarafından taziye çadırı kuruldu.

İskenderun'daki bulunan 39 'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay da Osmaniye'ye gelerek şehit uzman çavuş Ramazan Karaca'nın yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti.

Şehit uzman çavuş Ramazan Karaca'nın cenazesi, yarın düzenlenecek törenin ardından memleketi Kırşehir'in Mucur İlçesi'nde toprağa verileceği belirtildi.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.