ÖSYM, 2016 KPSS Ortaöğretim/Lise Sınav Sonuçlarını Bugün Açıklayacak Mı?

KPSS Ortaöğretim sınavının üzerinden 19 gün geçmiş olmasına rağmen sınav sonuçları henüz açıklanmadı. Peki sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Yayınlanma:
ÖSYM, 2016 KPSS Ortaöğretim/Lise Sınav Sonuçlarını Bugün Açıklayacak Mı?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 20 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı Ortaöğretim düzeyi oturumu sınav sonucunu henüz açıklamadı.

ÖSYM tarafından tek oturumda en fazla katılım ile gerçekleştirilen sınavı sonucu için 3.5 milyon vatandaş ve aileleri, sabırsız bir bekleyiş içindeler. Sınav sonucunun açıklanmasını bekleyen milyonlarca aday, sınav sonucunun açıklanmasının ardından bir yol haritası çizecek.

Daha önceden yayımlanan KPSS sınav tarihi, 15 Temmuz Cuma gecesi gerçekleşen darbe girişimi nedeniyle Ekim ayına ertelenmişti. Ancak Darbe girişimi sonrasında ilan edilen Olağanüstü Hal kapsamında düzenlenen operasyonlarla ÖSYM'nin soru hazırlama ekibinde FETÖ'cülerin çıkması nedeniyle sınav, 20 Kasım tarihine ertelenmişti. Bu ertelemenin ardından 20 Kasım'da gerçekleşen sınava ülke genelinde sınav merkezlerinde yaklaşık olarak 3.5 milyon kişi girdi.

KPSS Sınav Sonucu İçin TIKLAYIN

KPSS Puanı ile Nereye Atanabilirim Sorusu için TIKLAYIN

Sınava rekor katılımın olması nedeniyle sınav sonucunun da geç açıklanması bekleniyordu. Sınavın tamamlanmasının ardından 19 gün geçmiş olmasına rağmen ÖSYM, henüz  sınav sonuçlarını açıklamadı. Milyonlarca aday, haftanın son iş günü olan 9 Aralık Cuma günü gözleri ÖSYM'ye çevirdi. Sınavın açıklanması konusunda henüz net bir açıklama olmamış olmasına rağmen sınav sonucunun kısa bir süre içinde açıklanması bekleniyor.

Puan Hesaplama Nasıl Yapılır?

KPSS puan hesaplaması kaba taslak hesapla, sınavda yapılan net/2 + 40 şeklinde yapılır. Ancak puanlarda standart sapmaların çok büyük bir etkisi mevcut. Daha önceki sınavlarda ortalama olarak yukarıdaki hesapta standart sapma puanı 5 olarak karşımıza çıksa da, 2016 KPSS ortaöğretim sınavına büyük bir katılımın olması nedeniyle, bu yılki standart sapmanın daha yüksek olması bekleniyor.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.