ÖSYM , KPSS Ön Lisans Sonuçlarının Açıklanacağı Tarihi Duyurdu

Sabırsızlıkla beklenen KPSS Ön Lisans sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. İşte sınav sonucunun açıklanacağı tarih.

Yayınlanma:
ÖSYM , KPSS Ön Lisans Sonuçlarının Açıklanacağı Tarihi Duyurdu

16 Ekim Pazar günü gerçekleşen ve ön lisans mezunlarının memur olmak için girdiği KPSS Ön Lisans sonuçları henüz açıklanmadı. 

Türkiye genelinde yapılan ve iki yıllık eğitim veren yüksekokullardan mezun olan yüz binlerce adayın memur olma adına girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ön Lisans sonuçları için sabırsız bekleyiş devam ediyor. Yüz binlerce aday konu ile ilgili ÖSYM Başkanlığından yapılacak olan sonuç açıklama duyurusuna odaklanmış durumda.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan ve birçok aday tarafından beklenen sınav sonuç takvimi açıklandı. Açıklanan sonuç takvimine göre 16 Ekim 2016 Pazar günü gerçekleştirilen KPSS Ön Lisans sınavına ait sonuçlar 10 Kasım Perşembe günü açıklanacak. Geçtiğimiz yıllarda ve bu yılda, ÖSYM tarfından yapılan sınavların sonuçlarının kısa bir süre içinde açıklanması, ancak KPSS ön lisans sonuçlarının 20 gün geçmesine rağmen halen açıklanmaması adayları tedirgin etmeye başlamıştı. Ancak bu tedirgin bekleyişe ÖSYM'den bir açıklama geldi ve sınav sonucunun açıklanacağı tarih açıklandı. Bu açıklamanın ardından ise yüz binlerce aday, sınav sonucunun açıklanacağı belirtilen 10 Kasım tarihini beklemeye başladı.

KPSS Ortaöğretim Sınavı 20 Kasım'da Yapılacak

Daha önce 23 Ekim Pazar günü gerçekleştirileceği duyurulan, ancak 15 Temmuz tarihinde gerçekleşen darbe girişimi sonrasında ertelenen ve Ortaöğretim mezunu yüz binlerce adayın ise sabırsızlıkla beklediği Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim sınavı 20 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek. ÖSYM Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan sınav saat 10.00'da başlayacak ve adaylara sınav süresi olarak 120 dakika tanınacak.

ÖSYM duyurularından, sınav haberlerinden, sınav sonucu haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Adana

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.