ÖSYM, KPSS Ön Lisans Tercih Kılavuzunu Yayımladı-Başvurular Ne Zaman?

ÖSYM binlerce adayın beklediği KPSS ön lisans kılavuzunu yayımladı. Peki başvurular ne zaman alınacak? İşte ÖSYM'nin yayımladığı kılavuz ve detaylar.

Yayınlanma:
ÖSYM, KPSS Ön Lisans Tercih Kılavuzunu Yayımladı-Başvurular Ne Zaman?

ÖSYM'den son dakika açıklaması geldi. Yapılan son dakika açıklamasında 2016 KPSS Ön Lisans Tercih Kılavuzu yayımlandı.

16 Ekim Pazar günü binlerce memur adayının girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ön lisans sonuçlarının açıklanmasının ardından KPSS ön lisans tercih kılavuzu yayımlandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) resmi internet sitesinde yayımlanan tercih kılavuzu tablo şeklinde adaylar sunuldu.

Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

ÖSYM tarafından, konu ile ilgili yapılan duyuruda başvuru tarihi ile ilgili bir bilgilendirme yapılmadı. Ancak başvuruların, bu hafta gerçekleşecek olan 2016 KPSS ortaöğretim sınavının sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayacağı tahmin ediliyor.

Puan Şartı Var Mı?

ÖSYM tarafından yayımlanan tercih kılavuzuna göre başvuruda bulunacak olan binlerce adayın en çok araştırdığı sorulardan biri de, başvurularda puan şartının olup olmadığı sorusu. ÖSYM tarafından alınacak olan başvurularda KPSS'den en az 70 puan alma şartı isteniyor. 70 puandan aşağı alanlar ÖSYM tarafından geçersiz sayılacaktır. İstenilen bu puan şartı Bakanlıklar tarafından belirlenmektedir.

Tablo 2A ve 2B

ÖSYM tarafından yayımlanan tercih kılavuzunda ön lisans mezunları, 2A ve 2B tablolarında açılan kontenjanlara tercih verebileceklerdir. Yayımlanan 2A ve 2B tablolarında, ön lisans adayları için; Sağlık Teknikeri, Ebe ve hemşire kadrolarında kontenjanlar açıldığı belirtildi.

Tablo 2A İçin TIKLAYIN

Tablo 2B İçin TIKLAYIN

Nitelik Kodları

ÖSYM resmi internet sitesinde yayımlanan kılavuzda, 2A ve 2B tablolarında açılan kontenjanlara başvuruda bulunacak adaylarda istenilen nitelikler ayrıntıları ile birlikte açıklandı.

Nitelik Kodları İçin TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.