ÖSYM KPSS Ücretini Neden Daha Önce Düşürmedi? Tepki Gelmese O Kadar Para Ne Olacaktı?

ÖSYM tarafından bugün yapılan açıklamada KPSS ücretlerine gelen yoğun tepkiler nedeniyle bir karar alındı ve ücretler tekrar görüşülmek üzere masaya yatırılacak. Peki ÖSYM kılavuzu yayımlamadan önce neden başvuru ücretlerini düşürmedi? Tepkiler gelmese garibandan alınan o kadar para nereye gidecekti.

Yayınlanma:
ÖSYM KPSS Ücretini Neden Daha Önce Düşürmedi? Tepki Gelmese O Kadar Para Ne Olacaktı?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından önceki gün yayımlanan KPSS başvuru kılavuzunda, KPSS ve alan bilgisi sınavları için başvuru ücretleri dudak uçuklatmıştı.

Yayımlanan başvuru kılavuzunda sınav başvuru ücretlerinde önceki yıla göre yüzde 120'lik bir artış yapıldığı görüldü. Bu rakamlara karşı afallayan memur adayları, çareyi sosyal medya üzerinde kampanya yapmakta buldu. Kısa süre içinde birleşen adaylar, sınav başvuru ücretlerine yoğun şekilde tepki göstererek seslerini ÖSYM'ye duyurmaya çalıştı.

Nitekim bu uğraşlar bugün sonuç verdi ve ÖSYM yaptığı son açıklama ile KPSS sınav başvuru ücretlerinin tekrar görüşülmek üzere masaya yatırılacağını açıkladı. Yapılan açıklamanın devamında yeni alınacak kararlarla belirlenecek olan sınav başvuru ücretlerinin, KPSS başvurularının başlama tarihi olan 27 Mart'tan önce duyurulacağı belirtildi.

ÖSYM'den gelen bu açıklama sonrasında KPSS'ye girecek olan adaylar bir nebze olsun rahatlarken, yapılacak yeni ücretlendirme de sabırsızlıkla ve büyük bir merakla bekleniyor.

Ancak adayların kafasına takılan en önemli sorulardan biri de 'Madem ÖSYM sınav ücretlerini düşürecek durumda iken ilk başta düşürmedi de tepki gelince düşürme kararı aldı?' ve 'ÖSYM sınav başvuru ücretini daha da aşağılara neden başvuru kılavuzu yayımlanmadan çekmedi?' soruları oldu

Bu sorunun cevabını yetkililerden isteyen adaylar, belirlenecek yeni sınav başvuru ücretlerinde adil ve uygun olmasını istiyor.

Eğitim haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.