Otomotiv Satış Verileri Açıklandı! İşte Rekorlar

Otomotiv sektöründe geçtiğimiz ay hareketli bir dönem yaşandı. Öyle ki şimdiye kadar ki en hareketli dönemine şahit olunurken, satış verileri de açıklandı.

Yayınlanma:
Otomotiv Satış Verileri Açıklandı! İşte Rekorlar

Otomobil ve hafif ticari araç piyasasında satış verileri açıklandı. Geçen ay en çok satışın yapıldığı tespit edilirken, hangi araçların rekora imza attığı da merak edilen konular arasında. Tüm zamanların en önemli satışları Şubat ayında gerçekleşti. Şubat ayında hangi araçlarda satış rekoru yaşandı? hangi araçlar beklenen satıştan nasibini alamadı? araç tutkunları tarafından sorgulanmaya devam ediliyor.

Bundan birkaç ay öncesinde araçlardaki yüksek fiyat artışlarının yaşanması piyasanın da durgun hale gelmesine neden olmuştu. Hatta pek çok araç sahibi olmak isteyenler sıfır araçların yanı sıra ikinci araçları inceleme altına almıştı. Daha sonrasında pek çok marka tarafından yapılan kampanyalarla sıfır araç alımları da başladı.

Türkiye’deki Satışlar Artmaya Devam Ediyor!

Türkiye pazarında araç satışları artmaya devam ediyor. Üstelik rakamların ilginç bir şekilde yüksek seviyede olması şaşırttı. Otomobil ve hafif araçların satışlarıyla ilgili son istatistik verileri açıklandı. Tüm zamanların en çok satış rekoru Şubat ayında yaşandı. Açıklanan verilere göre Şubat ayında diğer yıllara oranla %56.5 artış yaşandı. Hafif ticari araç satışlarında %85.2 artış yaşanırken, en çok satış ticari araçlarda oldu.

Türkiye arç piyasasında en çok satışlar Ocak ve Şubat ayı olarak kayıtlara geçti. Ocak ve Şubat ayında araç piyasasındaki satışlarda %50.4 artış oldu. Yapılan satışlarda vergi oranı düşük araçlar daha fazla tercih edilmeye başlandı.

SUV Otomobiller Rekor Kırdı!

Araç piyasasında SUV modeller rekoru elinde tutuyor. Ocak ve Şubat ayında en çok SUV modellerine talep geldi. Gövde tipleriyle kıyaslandığında SUV modellerin %48.9 oranında çok daha fazla şekilde tercih edildiğini söylemek mümkün. Otomobil kullanıcılarını heyecanlandırmayı başaran SUV modellerine talep oranı bir hayli fazla oldu. Buna göre otomotiv piyasasındaki satış rekorları kimde diye bakıldığında birinci sırada ayın rekortmeni olarak ifade edecek olduğumuz markaların SUV modelleri olduğunu söylemek mümkün.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.