Sandıklar Kaçta Kapanacak? Oy Verme İşlemi Ne Zaman Bitecek? (İl İl Oy Kullanma Saatleri)

Anayasa değişikliği oylaması başladı. Milyonlarca seçmen anayasa değişikliği paketini oylamak için sandık başında. Peki oy verme işlemi saat kaçta başlayacak? İşte propaganda yasağının başlayacağı saat ve 81 il için oy verme işleminin başlayacağı ve biteceği saatler.

Yayınlanma:
Sandıklar Kaçta Kapanacak? Oy Verme İşlemi Ne Zaman Bitecek? (İl İl Oy Kullanma Saatleri)

Türkiye tarihi açısından büyük bir öneme sahip olan anayasa değişikliği için 16 Nisan günü 55 milyon 319 bin 222 seçmen sandık başına gidiyor. Toplamda 167 bin 140 sandıkta oy kullanacak olan seçmenler 16 Nisan Pazar günü Cumhurbaşkanlığı Sistemine geçilmesini ön gören anayasa değişikliğine EVET veya HAYIR oyu kullanacak.

Sandık Sorgulama İşlemi

Seçmenler, hangi sandıkta oylarını kullanacaklarını Yüksek Seçim Kurulu resmi internet sitesi üzerinden veya E devlet sistemi üzerinden öğrenebilecekler. Sandıkta oy kullanacak olan seçmenlerin T.C. kimlik numaralarının yazılı olduğu kimlik belgeleri ile sandığa gelmeleri yeterli olacaktır. Kimlik numarası silik olan vatandaşlar, seçmen kağıdı veya kimlik numaralarını ibraz edecek bir belge ile gelmelidir.

Oy Verme İşlemi Saat Kaçta Başlayacak?

16 Nisan Pazar günü anayasa değişikliği için gidilecek olan referandumda oy verme saatleri ise, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te sabah 07.00 ile 16.00 saatleri arasında olacaktır. Diğer illerde oy kullanma saatleri 08.00 ile 17.00 arasında olacak.

Sandıkların Başında 10 Parti Üyeleri Bekleyecek

Sandık başlarında on adet partinin üyeleri oy sayma işlemine katılabilecek. Bunlar AK Parti, CHP, MHP, HDP, Anavatan, BTP, BBP, HüDaPar, Saadet Partisi ve Vatan Partisi.

Propaganda Yasağı

Referandum öncesi propaganda yasağı oy verme işleminin yapılacağı günden önceki gün saat 18.00'de başlayacak.

Oylamadan önceki 24 saate kadar siyasi partiler radyo ve televizyonlarda birlikte veya ayrı ayrı açık oturum ve panel gibi programlara katılabilecek.

Gündem haberlerinden haberdar olmak için tıklayın

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.