Özel Bankalardan Maaş Alan Emeklilere Promosyon Müjdesi SGK'dan Geldi (4.5 Milyon Emekli Sabırsız)

Kamu bankalarından maaş alan emeklilere verilen promosyon ödemeleri sonrasında gözler özel bankalardan maaşlarını alan emeklilere çevrildi. SGK'dan yapılan son dakika açıklamasında özel bankalar ile promosyon görüşmelerinin başladığı belirtildi. İşte promosyon ödemesi görüşmelerinde son durum.

Yayınlanma:
Özel Bankalardan Maaş Alan Emeklilere Promosyon Müjdesi SGK'dan Geldi (4.5 Milyon Emekli Sabırsız)

Kamu bankaları ile promosyon anlaşmasının sağlanmasının ardından gözler, özel bankalara çevrildi.

Geçtiğimiz yıldan bu yana kıyasıya bir pazarlık içerisinde devam eden emekli promosyon meselesinde kamu bankaları ile anlaşma geçtiğimiz yılın sonlarına doğru sağlanmıştı. Star Gazetesinde yer alan habere göre, anlaşmanın sağlanmasının ardından yüzleri bir nebze olsun gülen emeklilerimize bir iyi haber de özel bankalardan gelecek mi? Kamu bankaları tarafından emeklilere ödenecek olan promosyonun yanı sıra özel bankalar ile de anlaşma için çalışmalar başlatıldı.

11 Milyon emeklinin kamu bankalarından aldığı promosyonun yanında bir de özel bankalardan emekli maaşı çeken 4.5 milyona yakın vatandaşımız bulunmakta. Ziraat, Vakıf ve Halk Bankası ile masaya oturan ve bu kapsamda emeklilere promosyon ödemesi sonucu ile tamamlana görüşmelerden sonra Bakanlık, özel bankalardan emekli maaşı alan 4,5 milyona yakın emekli için kolları sıvadı.

Özel Bankalar ile yapılan ilk görüşmelerden alınan ilk bilgilere göre sunulan promosyon teklifinin hiç bir özel banka tarafından reddedilmediği belirtildi. SGK ile özel banka temsilcileri arasında geçen görüşmelerden sonra SGK temsilcileri, hazırlanan promosyon taslağını özel bankalara sundu. Promosyon planlamasının makul olduğunu belirten özel banka temsilcileri, bu durumu yönetim kurullarında görüştükten sonra net bir karar vereceklerini belirtti.

Özel Bankalar Kolları Sıvadı

Maaşlarını kamu bankalarından alan emeklilere promosyon ödemesinin çıkmasının ardından, özel bankalardan emekli maaşı alan vatandaşlar, maaşlarını kamu bankalarına aktarma arayışı içine girdiler. Bu durumun önüne geçmek isteyen özel bankalar ise promosyon ödemelerine sıcak bakıyor.

Beklenen açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.