Özel Harekat Polisi Fiziki Yeterlilik Sınavı İçin Kurslarda Eğitimler Başladı

Özel harekat polisi olmak için fiziki yeterlilik sınavına girecek olan adaylar şimdiden hazırlıklara başladı.

Yayınlanma:
Özel Harekat Polisi Fiziki Yeterlilik Sınavı İçin Kurslarda Eğitimler Başladı

Hatay'ın İskenderun İlçesindeki gençlik merkezi hareketli günler geçiriyor. Özel harekat polisi olmak için başvuruda bulunan İskenderunlu geçler, henüz tarihi açıklanmayan fiziki yeterlilik sınavı için hazırlıklara şimdiden başladı.

Polis Akademisine (PA) bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde (POMEM) özel harekat polisi olarak yetiştirilmek üzere 10 bin aday alınacağı ilanı geçtiğimiz haftalarda yayımlandı. Yayımlanan ilana 2-14 Kasım tarihleri arasında başvurular alındı. Alınan başvuruların ardından fiziki yeterlilik sınav gençlerin önündeki geçecekleri ilk sınav oldu. Bu kapsamda ise Türkiye'nin her yerinin yanı sıra İskenderunlu gençlerde özel harekat polisi olmak için, İskenderun Gençlik Merkezi'nde ter döküyor.

Kursa talebin çok fazla olması nedeniyle haftanın 3 gün eğitim veriliyor. Merkez Müdürü Ahmet Keskin, özel harekat ve astsubaylık sınavlarına hazırlık kursları düzenlediklerini söyledi. Kursları yoğun başvuru olduğunu belirten Keskin, "Talep çok olduğundan haftanın 3 günü gruplar halinde eğitim veriyoruz. Ücretsiz verilen bu eğitimler tamamen sınavlara uygun olarak hazırlanmıştır. Amacımız sınava girecek olan gençlerimizi burada en iyi şekilde hazırlamak" dedi.

Vatanımıza, ülkemize sahip çıkmak için özel harekatçı olmak için başvuruda bulunduklarını söyleyen adaylar ise, "Rekor sayıda bir başvuru var. İşimiz zor bunun için özel eğitim alıyoruz" diye konuştu.

Rekor Sayıda Başvuru

2-14 Kasım tarihleri arasında başvuruları alınan özel harekat polisi alımına Türkiye genelinde toplamda 285 bin kişinin başvurduğu Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı.

Özel harekat polisi alımlarında ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Hatay

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.