Özel Harekat Polisi Sınav Başvuru Ücreti Ne Kadar? Başvuru Ücreti Hangi Bankaya Yatırılacak?

19. Dönem Özel Harekat Polisi alımı ön başvuruları devam ediyor. Peki son başvuru süresi ne zaman? Başvuru ücreti ne kadar? Başvuru ücreti hangi bankaya yatırılacaktır. İşte soruların cevabı.

Yayınlanma:
Özel Harekat Polisi Sınav Başvuru Ücreti Ne Kadar? Başvuru Ücreti Hangi Bankaya Yatırılacak?

Polis Akademisi tarafından alımı gerçekleştirilecek olan 10 bin özel harekat polisi için ön başvurular devam ediyor.

OHAL kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile başvuru şartlarında değişiklik yapılan özel harekat polisi alımında ön başvurular 2 Kasım tarihinde başladı. E-Devlet sistemi üzerinden alınan ön başvuruların son tarihi ise 14 Kasım Pazartesi saat 17.00 olarak açıklandı.

Başvuru Şartları

Özel harekat polisi olarak istihdam edilecek olan personellerde aranan şartlar ise şu şekilde açıklandı: T.C. Vatandaşı olmaları, en az lise ve dengi okul mezunu olmaları, 18 yaşını doldurmuş ve 31 Aralık 1989 tarihinden sonra doğmuş olmaları, POMEM'in ilgili maddelerinde yer alan boy kilo şartını taşıyor olmaları (boy kilo endeksinin 18-27 arasında olması), kasten işlenmiş suçlardan sabıkası bulunmamış olması, herhangi bir siyasi parti ve yan kuruluşlarına üye olmaması, kamu haklarından mahrum olmaması şartları olarak belirlendi.

Başvuru Esnasında İstenecek Belgeler

# Nüfus Cüzdanı,

# T.C. Kimlik numarasının yazılı beyanı,

# Sınav başvuru dilekçesi,

# Sağlık bilgilendirme formu,

# Fiziki yeterliliğe engel teşkil edecek sağlık sorununun olmadığına dair beyan,

# Diploma aslı ve fotokopisi,

# 4 adet biyometrik fotoğraf,

# Adayın ve evli ise eşinin sabıka kaydının olmadığına dair beyan,

# Yaş düzeltmesi yaptıranlar için yaş düzeltme belgesi,

# Şehit veya Vazife Malulü yakınlarının bu durumu gösterir belgesi,

# Sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu,

# Sınav giriş belgesi

Ön Başvuru Nasıl Yapılır?

İlgili alıma ön başvuru yapacak olan adaylar, "www.pa.edu.tr"  adresi üzerinde bulunan 19. Dönem Özel Harekat Polisi alımı ilanına girerek yukarıda bulunan Sınav başvurusu butonuna gitmeli. Açılan sayfada yer alan bağlantı sizi E-Devlet sistemine yönlendirecek. Buradan T.C. Kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girerek sisteme giriş yapınız. Sisteme giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan paneldeki bilgileri tam ve eksiksiz doldurarak en altta yer alan ön başvuruyu tamamla butonuna tıklayın. Ön başvuru numaranız ekranda görülecektir. Bu numarayı bir yere not edin. Böylelikle özel harekat polisi alımına ön başvurunuzu tamamlamış olacaksınız.

Başvuru Ücreti Ne Kadar? Nereye Yatırılacak?

İlgili alıma ön başvuruda bulunan adaylar, sınav giriş ücreti olarak belirlenen 75 TL'yi 2 Kasım ile 14 Kasım saat 17.00 tarihleri arasında Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Türkiye Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA 19. DÖNEM POMEM GİRİŞ SINAVI isimli hesaba yatırmaları gerekmektedir. Başvuru ücreti Halkbank ATM'lerinden de alınabilmektedir.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.