Özel harekat polisleri (PÖH) ne kadar maaş alır? 10 bin yeni PÖH alımı ne zaman?

PÖH alımı ne zaman? 10 bin yeni özel harekat polisi alımı ne zaman yayınlanacak? PÖH'ler ne kadar maaş alır? İşte detaylar.

Yayınlanma:
Özel harekat polisleri (PÖH) ne kadar maaş alır? 10 bin yeni PÖH alımı ne zaman?

Binlerce aday, Polis Akademisinden gelecek polis özel harekat alımı ilanını beklerken PÖH maaşlarını da araştırmaya başladı. Peki bir özel harekat polisi ne kadar maaş alır? PÖH'lerin tazminatları var mı?

Hazırlıklar Son Sürat Devam

Özel harekat alımı ilanın yayımlanmasını bekleyen adaylar, hazırlıklarına devam ediyor. PÖH alımındaki ilk engel olan spor mülakatına hazırlanan adaylar, ilanın veya başvuru takviminin açıklanmasını bekliyor. Bakan Süleyman Soylu'nun aylar önce verdiği 10 bin yeni PÖH alımı yapılacak müjdesi ile umutlanan adaylar, özel harekat polisi olmak istiyor.

PÖH'ler Ne Kadar Maaş Alır?

Özel harekat polisi olmak isteyen veya mülakatları geçerek özel harekat polisi olmaya hak kazanan adaylar, PÖH'lerin ne kadar maaş aldıklarını araştırmaya başladı. Özel Harekat Polisi ya da bilinen adı ile PÖH'lerin maaşları hayli iyi durumda. Yaptıkları görev yerlerine göre maaşları değişkenlik gösteren PÖH'ler, batı illerinde 4 bin 4-500 civarı maaş alırken bu ücret terör olaylarının yaşandığı doğu illerinde 5 bin liraya kadar çıkmaktadır.

Yılda İki Kere Zam Alıyorlar

Özel harekat polisleri, yılda sabit olarak iki kere zam alırken öte yandan enflasyon fazlası oran da bu zam miktarına yansımaktadır.

İşte Polislerin Maaş Tablosu

PÖH Alımı Ne Zaman?

Beklenen PÖH alımının kısa süre içinde yayımlanması bekleniyor. İlan yayınlanır yayınlanmaz haberdar olmak için 5haber'i sosyal ağlar üzerinden takipte kalın.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.