Özge Kandemir'in Öldüğü Kazada Güvenlik Kameralarına Yansıyan Feci Gerçek

Kadıköy'de meydana gelen ve 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Özge Kandemir'in hayatını kaybettiği kazanın güvenlik kamera görüntülerinde kahreden acı gerçek ortaya çıktı. İşte o görüntüler.

Yayınlanma:
Özge Kandemir'in Öldüğü Kazada Güvenlik Kameralarına Yansıyan Feci Gerçek

Kadıköy'de meydana gelen ve bir üniversiteli gencin hayatını kaybetmesi, diğerinin de yaralanması ile sonuçlanan trafik kazasında, Özge Kandemir'in ölümüne sebep olan sürücü hakkında, "Taksirle bir kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçlamasından 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Dava ile ilgili hazırlanan iddianamede yer alan bilirkişi raporunda kazaya neden olan sürücünün dikkatsiz araç kullanma, manevra yasaklarına uymama ve yayalar açısından tehlikeli olabilecek şekilde aracı sürdüğü gerekçesiyle asli kusurlu olduğu belirtilirken; hayatını kaybeden Özge Kandemir'in ise yaya trafiğini engelleyici davranışlardan kaçınması kuralını ihlal ettiği nedeniyle tali kusurlu olduğu kaydedildi.

Kaza Sonrası Görüntülerde Ortaya Çıkan Korkunç Gerçek

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 7 Ekim 2016 tarihinde üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Özge Kandemir ve arkadaşı yine 22 yaşındaki Büşra Özsayın'ın Kadıköy Cafer Ağa Mahallesi Mühürdar Sokak ile Tuğlacı Eminbey Sokağı arasında yaya olarak bulunduğu belirtildi. O sırada sola dönüş yapan 40 yaşındaki sürücü Aydın Yanık hakimiyetindeki kamyon kasasının Kandemir'in çantasına takıldığı ifade edilen iddianamede, genç kızın tekerlerin altına doğru sürüklendiği anlatıldı. Olay sonrası etrafta bulunan vatandaşların müdahalesi ise sürücünün aracı durdurmasını sağladıklarının kaydedildiği iddianamede, Kandemir'in teker altından kurtulması amaçlı hareket eden şüphelinin 2. defa maktulün üzerinden geçerek hayatını kaybetmesine neden olduğu vurgulandı.

Olay Nasıl Oldu?

Özel bir üniversitede Endüstri Mühendisliği eğitimi gören 22 yaşındaki Özge Kandemir, arkadaşıyla birlikte Kadıköy'deyken kamyonun altında kalarak hayatını kaybetmiş arkadaşı yaralanmıştı. Olay güvenlik kameralarına yansırken sürücüsü Aydın Yanık savcılık sorgusunun ardından "adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmıştı.

5haber.com  | İstanbul

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.