PAEM 1000 komiser yardımcısı alımı yazılı sınav sonucu açıklanıyor

50'si kadın, 950'si erkek olmak üzere 1000 komiser yardımcısı alımı için yapılan yazılı sınavın sonucunun ne zaman açıklanacağı belli oldu. İşte PAEM sınavının açıklanacağı tarih.

Yayınlanma:
PAEM 1000 komiser yardımcısı alımı yazılı sınav sonucu açıklanıyor

Polis Akademisi Eğitim Merkezlerinde komiser yardımcısı adayı olarak yetiştirilmek üzere polis memurları arasından 50'si kadın 950'si erkek lisans mezunu toplamda 1000 komiser yardımcısı alımı için Nisan ayında yazılı sınav yapıldı. Yazılı sınavın yapılmasının ardından sınava giren binlerce komiser yardımcısı adayı, sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyor.

20 bine yakın lisans mezunu polis memurunun komiser yardımcısı olma adına girdiği PAEM sınavında adaylara 100 soru yönlendirildi. Ağırlıklı olarak mesleki bilgi, genel kültür şeklinde olan sorularda adaylar, fiziki yeterlilik testine kalabilmek için geçer not almaya çalıştı.

PAEM Yazılı Sınav Sonucu Ne Zaman Açıklanacak?

PAEM sınavlarına giren bayan ve erkek 20 bine yakın polis memuru sınavların açıklanmasını bekliyor.Bizde 5haber.com olarak PAEM sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi takipçilerimiz için araştırdık. Emniyet kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre PAEM sınav sonuçlarının 8 Mayıs Pazartesi günü açıklanması bekleniyor. PAEM sınavı sonuçları Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden yayımlanacaktır. Sınav sonuçları açıklandığı anda haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

Yazılı Sınav ve FYT'nin Ortalamaya Etkisi Düştü

Nisan ayı başında Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik ile PAEM sınavlarında puan değerlendirmesinde bazı değişiklikler yapıldı. Yapılan değişikliklerde yazılı ve fiziki yeterlilik testlerinin genel puana etkisi yüzde 25'e düşürülürken, sözlü sınavın etkisi yüzde 50'e çıkarıldı. Bu durum ise komiser yardımcısı adaylarının tepkisine neden oldu.

PAEM sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.