PAEM 1000 Komiser Yardımcısı Alımı Yazılı Sınavı Ne Zaman? (Polis Akademisi Duyurus Bekleniyor)

Polis Akademisi tarafından yapılacak olan PAEM 3. dönem 1000 komiser yardımcısı alımı yazılı sınavı için sabırsız bekleyiş devam ediyor. Peki PAEM 3. dönem sınavı ne zaman yapılacak? İşte emniyet kaynaklarından aldığımız son bilgiler ve detaylar.

Yayınlanma:
PAEM 1000 Komiser Yardımcısı Alımı Yazılı Sınavı Ne Zaman? (Polis Akademisi Duyurus Bekleniyor)

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Ocak ayında yayımlanan ilan ile meslekte 2 yılını dolduran ve lisans mezunu polisler arasından 1000 komiser yardımcısı alımı yapılacağı ilanı yayımlanmıştı.

İlanın yayımlanmasının ardından binlerce polis memuru, ilgili alıma başvuruda bulundu. Başvuruda bulunan adaylar, Şubat ayı ortalarında ön başvurularını yaptı ve daha sonra başvuru ücretini ödeyerek Polis Akademisi Müdürlüklerinde başvurularını tamamladı.

Yazılı Sınav Ne Zaman Olacak?

Başvuruların tamamlanmasının ardından binlerce komiser yardımcısı adayı, yazılı sınavın yapılacağı tarihi beklemeye başladı. Ancak henüz Polis Akademisi'nden sınav tarihi ile ilgili bir açıklama gelmedi. Sınav tarihini bekleyen binlerce polis memuru yazılı sınav için çalışmalarına devam ediyor.

5haber.com ekibi olarak Emniyet kaynaklarından aldığımız bilgiler göre, resmi olmamakla birlikte sınavın 16 Nisan günü gerçekleşecek referandumdan hemen önce yapılması planlanıyor.

Kaç Kişi Alınacak?

Polis Akademisi tarafından geçtiğimiz Ocak ayında yayımlanan komiser yardımcısı alımı ilanında 50'si kadın, 950'si erkek olmak üzere 1000 komiser yardımcısı alımı yapılacağı belirtildi.

Geçmiş yıllarda yaklaşık olarak 2 yılda bir yapılan PAEM sınavları, son 1 yıl içerisinde 2. kez yapılacak. Bunun nedeni ise 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan OHAL kapsamında ihraç edilen memurların kadrolarının bir an önce doldurulması ihtiyacı.

Polis Amirleri Eğitim Merkezi İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınavı duyurusundan, polis şark tayini haberlerinden, kamu haberlerinden, memur haberlerinden, polis akademisi duyurularından ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Özel Haber

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.