PAEM 1000 Komiser Yardımcısı Yazılı Giriş Sınavı Tarihi Belli Oldu

Binlerce polis adayının büyük bir merakla beklediği PAEM giriş sınavı tarihi belli oldu. İşte Polis Amirleri Eğitim Merkezleri 1000 komiser yardımcısı alımı yazılı sınav tarihi.

Yayınlanma:
PAEM 1000 Komiser Yardımcısı Yazılı Giriş Sınavı Tarihi Belli Oldu

Binlerce polis memurunun beklediği PAEM sınavlarının tarihi belli oldu.

Polis Amirleri Eğitim Merkezleri giriş sınavı ile komiser yardımcısı olmak için bekleyen binlerce polis memuru, yazılı, sözlü ve fiziki yeterlilik sınavlarına tabi tutulacak. Başvuruları geçtiğimiz ay alınan PAEM sınavları için sınav tarihi açıklaması büyük bir merakla bekleniyordu.

PAEM sınavlarına hazırlanan binlerce polis memuru, Polis Akademisinin açıklanmasını büyük bir merakla bekliyor. Yazılı, sözlü ve fiziki yeterlilik sınavlarına büyük bir özveri ile çalışan komiser yardımcısı adayları, sınav tarihinin açıklanması ile çalışma programlarını şekillendirmeyi planlıyor.

Sınav Tarihi Belli Oldu

On binlerce komiser yardımcısı adayı tarafından büyük bir merakla Polis Akademisi Başkanlığından sınav tarihi açıklaması bekleniyordu. Beklenen açıklama henüz gelmedi ancak, 5haber.com olarak emniyet kaynaklarından aldığımız son bilgilere göre PAEM sınavlarının, referandumun hemen sonrasındaki hafta yapılacağı belirlendi. Emniyet kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre binlerce polis memurunun beklediği PAEM sınavları, 22 Nisan Cumartesi günü yapılacak.

PAEM Sınavları Puan Hesaplaması Değişti

PAEM puan hesaplamada yeni dönem, geçtiğimiz günlerde başladı. Resmi Gazete'nin geçtiğimiz günlerdeki sayısında yayımlanan bir yönetmelik ile PAEM sınavlarında yazılı, sözlü ve fiziki yeterlilik sınavlarının, başarı puanına etkisi değişti. Gelen yeni yönetmelik ile sözlü sınav, yazılı ve fiziki yeterlilik sınavlarının önüne geçti. Buna görre yazılı ve fiziki yeterlilik sınavları %20'erden başarı puanına etki ederken, sözlü sınav %50 oranında bir etki gösterecek. İlgili haberimize gitmek için TIKLAYIN

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.