PAEM 3. dönem 1000 komiser yardımcısı alımı spor mülakatı tarihi belli oldu 2017

Önceki gün PAEM 3. dönem ilk derece amirlik yazılı sınav sonucu açıklandı. Yazılı sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından fiziki yeterlilik sınavı beklenmeye başladı. Alınan son bilgilere göre fiziki yeterlilik sınavının ne zaman yapılacağı açıklandı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
PAEM 3. dönem 1000 komiser yardımcısı alımı spor mülakatı tarihi belli oldu 2017

22 Nisan günü Türkiye genelinde 10 merkezde gerçekleştirilen PAEM ilk derece amirlik sınavına 20 bine yakın polis memuru başvuru yapmıştı.

Lisans mezunu polis memurlarının komiser yardımcısı olma adına girdiği yazılı sınav sonucu önceki gün Polis Akademisi Başkanlığı tarafından ilan edildi. Sonucun açıklanmasının ardından yazılı sınavda başarılı olan adaylar için fiziki yeterlilik testi ve sözlü sınav aşaması geldi.

50'si kadın, 950'si erkek olmak üzere toplamda 1000 komiser yardımcısı alımı için yapılan yazılı sınav sonucunda başarılı olan adaylar, önümüzdeki günlerde fiziki yeterlilik sınavına girecekler.

Fiziki yeterlilik sınavı için Polis Akademisinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yazılı sınav sonucuna göre; belirlenen başarı puanını aşmak koşuluyla, en yüksek puandan başlamak üzere bu gruba ayrılan PAEM öğrenci kontenjan sayısının on katı kadar aday başarılı sayılır. Fiziki Yeterlilik ve Mülakat/ Sözlü Sınav tarihleri ve aday sınav giriş belgeleri ileri tarihte Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresinde (www.pa.edu.tr.) yayınlanacaktır."

Pozisyonlarda açık bulunduğu için fiziki yeterlilik sınavı ve sözlü sınav sürecinin uzatılmaması ve kısa süre içinde yapılması bekleniyor.

FYT Sınav Tarihi Belli Oldu

Emniyet kaynaklarından aldığımız bilgilere göre fiziki yeterlilik sınavları 20 Mayıs Cumartesi günü yapılmaya başlanacak.

Puan Yüzdeleri Değişti

Geçtiğimiz ay Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kararname ile 3 aşamadan oluşan PAEM sınavlarında sınavların başarı puanına yüzdesinde bazı değişiklikler yapıldı. Yapılan değişikliklerde yazılı ve fiziki yeterlilik sınavları başarı puanına yüzde 25'er, sözlü sınav ise yüzde 50 etki edecek.

PAEM sınavlarından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.