PAEM Sınavını Kazanan ve Şark Görevi Gelen Polis İçin Şark Süreci Nasıl İşler?

Binlerce polisin beklediği şark atamaları süreci devam ediyor. Öte yandan polis memurları PAEM sınavları için de bekliyor. Peki kısa süre içinde yapılması beklenen PAEM sınavlarında başarılı olan polisler şark görevine gider mi? PAEM sınavlarında başarılı olan adaylar için şark süreci nası işler? İşte 5haber'in özel haberi.

Yayınlanma:
PAEM Sınavını Kazanan ve Şark Görevi Gelen Polis İçin Şark Süreci Nasıl İşler?

Şark tayini sürecinin başlaması ile birlikte Türkiye genelinde binlerce polis, doğu görevlerine gidecek.

Her polisin meslek hayatı boyunca en az 1 kere yapmakla yükümlü olduğu şark tayinleri için geçtiğimiz ay süreç başlamıştı. Sürecin başlaması ile birlikte on binlerce polis vakti gelen doğu görevlerini yerine getirmek için tercihlerini yaptı. Öte yandan bulundukları illerde, zorunlu nedenlerden dolayı kalmak isteyen polisler de ibka vererek mazeretlerini dile getirdi.

Tercihlerin ve ibkaların alınması ile birlikte başvuru süreci tamamlanmış ve Personel Müdürlüğünün yapacağı atamalar beklenmeye başlandı. Önümüzdeki ayın sonunda veya Haziran ayının başında açıklanması beklenen şark tayinleri için binlerce polis bekliyor.

Öte yandan önümüzdeki günlerde yapılması planlanan komiser yardımcılığı sınavına da başvurular alındı. Bu nedenle şark tayini gelen adayların araştırdığı konulardan biri de şark tayinlerinin komiser yardımcılığı sınavına etki edip etmeyeceği sorusu oldu.

Henüz tarihi açıklanmayan PAEM sınavı için bekleyiş sürerken, şark tayini gelen ve PAEM sınavlarında başarılı olan polislerin durumu merak ediliyor. Şark tayini gelen polis memuru, PAEM sınavlarında başarılı olması durumunda komiser yardımcılığı eğitimi alacak ve şark tayininin geldiği ile gidecek.

Şark ataması gerçekleşen polis memurunun PAEM sınavları sonucu rütbesinin değişmesi ve komiser yardımcısı olması durumunda, bu polis, şark tayinin geldiği ilde komiser yardımcısı olarak göreve başlangıç yapacak.

PAEM sınavları ile ilgili Resmi Gazete'de yayımlanan mevzuat değişikliği için TIKLAYIN

5haber.com  |  Ankara

Özel Haber

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.