Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez’den Acı Haber! Pervez Hayata Gözlerini Yumdu

Uzun zamandan beri tedavi gören Pervez’den kötü haber geldi. Dubai’deki hastanede tedavi gören Pervez’in öldüğü belirtildi. Sağlık sorunları nedeniyle bir süredir tedavi altında olan Müşerref’in yaşam savaşı ne yazık ki son buldu.

Yayınlanma:
Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez’den Acı Haber! Pervez Hayata Gözlerini Yumdu

Pakistan Cumhurbaşkanı olarak 2001-2008 senelerinde görev yapan Pervez, hayatının son demlerini ülkesinden uzaklaşıp Dubai’de yaşayarak geçirdi. Dubai’de bir süreye kadar yaşam sürdürkten sonra sağlık sorunlarıyla da mücadele etmek durumunda kaldı.

Pakistan Medyası Acı Haberi Verdi!

Pakistan Medyası tarafından Pervez’in durumu sürekli olarak kontrol ediliyordu. 79 yaşında olan Müşerref Pervez, hastalıklarla mücadele etmek zorunda kalmıştı. Son nefesini de Dubai’deki hastanede vermek zorunda kalan Pervez’in acı haberi de verildi.

Göreve geldiği andan itibaren reformcu karar vermeleriyle hatırlanan Pervez’in bu ölümü de üzüntü yarattı. Ayrıca Müşerrref Pervez için de ABD’nin gelmiş geçmiş en iyi müttefiklerinden biri gözüyle bakılıyordu. Özellikle Hindistan ve Pakistan arasında yaşanan soğuk duvarlar Perviz döneminde çözülmeye yakın diyebileceğimiz bir aşamaya gelmişti. Barış sürecine doğru giderken daha sonralarında da Müşerref döneminin sona ermesiyle tekrardan eski durumuna geri dönmüştü.

1675596468603-pervez.jpg

Vatana İhanetle Suçlanmıştı!

Seneler 2013 yılını gösterdiğinde Pakistan seçimlerine katılmak isteyen Perviz, diskalifiye edilmişti. 2007 senesinde olağanüstü hal ilan edilmesiyle suikast kurbanı olmak zorunda kalan eski Başbakan Benazir taliban öldürülme durumuna dair istihbaharat almış olduğunu söylemişti. Perviz, Talaban’ın öldürüleceğine dair her ne kadar bilgi alsa da gerekli önlemlerin alınmaması suçlanmasına neden olmuştu. Seneler 2007 gösterdiğinde Perviz, vatana ihanetle suçlanmıştı.

Pakistan Cumhurbaşkanı başından geçen olaylar silsilesine göz atıldığında pek çok olaylar ardı arkası kesilmeden yaşanmış olduğu görülüyor. Önemli devlet adamlarından biri olmayı başaran Pakistan Cumhurbaşkanı Perviz, Dubai’deki hastanede tedavi gördüğü sırada ne yazık ki hayata gözlerini yummak durumunda kaldı. Perviz, yaşamını 79 yaşında sonlandırılmış olurken, Dubai’deki hastanede görevli olan kişiler tarafından vefat ettiği bilgisi verildi. Perviz’in ölüm haberinin alınmasıyla Pakistan medyasında duyuruldu. Pakistan medyası tarafından duyurulan haber sonrasında gündemde konuşulan konulardan biri haline geldi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.