Patlama Sonrası Resmi Açıklama: "Beleştepe ve Maçka'da İki Patlama Oldu, 20 Yaralı"

İstanbul'da meydana gelen iki patlama sonrasında, resmi kaynaklardan ilk açıklama geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konu ile ilgili yaptığı açıklamada 20 civarı yaralı olduğunu belirtti. Öte yandan Sağlık Bakanlığından da konu ile ilgili bir açıklama geldi. İşte Bakanın açıklamaları ve bölgeden alınan görüntüler.

Yayınlanma:
Patlama Sonrası Resmi Açıklama: "Beleştepe ve Maçka'da İki Patlama Oldu, 20 Yaralı"

İstanbul'da meydana gelen iki  ayrı patlama sonrasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan ilk açıklama geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bölgedeki çevik kuvvet polisinin olduğu yere bombalı araç saldırısı yapıldığının değerlendirildiğini ve şu ana kadar 20’ye yakın yaralının olduğunu belirtti. Ayrıca Bakan Soylu, detaylı bilginin teyit edildikten sonra kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda düzenlenen İçişleri Bakanlığının bütçe görüşmeleri esnasında, İstanbul'daki patlamaya ilişkin Milletvekillerine ve basın mensuplarına  açıklamada bulundu.

Bakan Soylu TBMM Gnel Kurulunda, "Maçın hemen çıkışında Bursaspor taraftarının dağıldığı çıkışta, taraftarlar dağıldıktan sonra çevik kuvvet polisimizin olduğu noktada bir bombalı araç olduğu değerlendiriliyor. 20'ye yakın yaralı var, şehit sayısı konusunda bir bilgimiz yok. İnşallah olmayacağını ümit ediyoruz. Yaralılar çevik kuvvet polisi." sözlerini söyledi ve devam etti "Beleştepe denilen, stadın üzerinde maç seyredilen tepede olduğu yönünde. Bu bilgiler teyide muhtaç. Çevik Kuvvet otobüsüne yönelik bir saldırı. Orası kalabalık bir alan, Bursaspor taraftarı tahliye olduktan sonra yapılmış bir şey."

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bilgi Aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beşiktaş'taki bombalı saldırıyla ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile ayrı ayrı telefonla görüşerek bilgi aldı

Sağlık Bakanlığı Açıklaması

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, "Hastanelerimizde kan ihtiyacı bulunmamaktadır." ifadeleri kullanıldı.

İki Patlama Oldu

Yapılan son dakika açıklamasında meydana gelen iki patlamanın, Beleştepe ve Maçka'da meydana geldiği ve patlamada 20 kişinin yaralndığı belirtildi.

Soylu,"Öncelikle milletmizin başı sağolsun. Hain ve alçak bir planla gerçekleştirilmiş bir olay. İki patlama olduğu arkadaşlarımız tarafından değerlendiriliyor. Birisi hemen stadın üzerinde Süzer Plazanın yanında Bele tepe olarak bilinen yerde. Diğeri Maçka Parkı'nda.  Maçka Parkı'ndakinin canlı bomba olduğu değerlendirilyor. Ama bunlar teyide muhtaç bilgilerdir. Arkadaşlarımız olayın aydınlatılması konusunda çalışmalarına devam ediyor. Yaralılar Şişli Etfal olmak üzere çevre hastanelere kaldırıldılar. Aile ve Sosyal Politikalar bakanımız ve Sağlıkk Bakanımızla olay yerie gideceğiz. Milletimizin özellikle emniyet teşklitamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Şehit konusunda şimdi değil vallimiz ve emniyet müdürümüzle bir değerlendirme yaptıktan sonra kamuoyuna bir açıklama yapacağız" dedi.

Patlama Anı

Patlamanın Olduğu Yerde Helikopter Uçuşu

Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı'nın yanında iki patlama meydana geldi. Patlamanın yaşandığı bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Olay yerinde bir helikopter ise havada uçuş yaptı.

Yaralılar Hastanelere Götürülüyor

Çevikkuvet polisine yönelik terör saldırısında yaralanlar çevre hastanelere getiriliyor.

Yayın Yasağı Getirildi

RTÜK'ten yapılan son dakika açıklamasında "Yayın yasağı medya hizmet sağlayıcıları anılan patlamaya ilişkin olarak yapılacak yayınlarda 6112 sayılı Kanun'da ve diğer kanunlarda sayılan yayın ilkelerine uyulması, toplumda korku, panik ve kargaşa oluşturabilecek, terör örgütlerinin amaçlarına hizmet edebilecek yayınlardan kaçınılması ve bu çerçevede, yayın yasağı patlamaya ilişkin, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, kamu görevlilerinin olay yerinde yürüttükleri çalışmalar, varsa patlama sonucu yaralanan veya hayatını kaybeden kişilere ait görüntü, görsel öğe ve benzeri unsurlara ve bunlarla ilgili abartılı anlatımlara, olayın aydınlatılması, şüphelilerin yakalanması ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmemesi için, resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilere, bu kişilerin bulundukları yerlere, kullandıkları araçlar ve benzeri diğer hususlara, yayınlarda kesinlikle yer verilmemesini içermektedir."

Son dakika haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  | İstanbul

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.