Patlamada Yaralanan Derik Kaymakamı Şehit Oldu

Önceki gün Derik'te meydana gelen patlamada yaralanan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Yayınlanma:
Patlamada Yaralanan Derik Kaymakamı Şehit Oldu

Derik Kaymakamı Muhammed Fartih Safitürk şehit oldu.

Mardin'in Derik İlçesinde önceki gün Hükumet Binasına yönelik düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk, olay sonrasında Gaziantep'te bulunan bir hastaneye kaldırıldı. Kaymakam Safitürk, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Önceki gün gerçekleşen saldırının ardından önce Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bulunan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Safitürk, burada yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans helikopterle Gaziantep'teki Doktor Ersin Arslan Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. Gaziantep'e getirilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, hastanede tedaviye alındı. 35 yaşındaki Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı ve bu sabah saat 07.46'da şehit oldu. Kaymakam Safitürk'ün cenazesi otopsi için hastanenin morguna kaldırıldı.

Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün cenazesi, işlemlerin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Sakarya'ya gönderilecek.

Hulusi Akar Şırnak ve Silopi'yi Ziyaret Etti

Orgeneral Akar, Kara ve Deniz Kuvvetleri Komutanları ile Şırnak ve Silopi'deki birlikleri ziyaret etti. Sınır güvenliği ve kaçakçılıkla mücadele birliklerini kontrol eden Akar, ayrıca sınır bölgesindeki gelişmeleri, yapılan hazırlıklar ve bölgede yürütülmekte olan büyük çaplı operasyonlarla ile ilgili bilgi aldı. Düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen silah, mühimmat ve yaşam malzemelerini inceleyen Orgeneral Hulusi Akar, başarılı personeli kutlayarak ödüllendirdi. Orgeneral Hulusi Akar, yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği kara ve hava operasyonlarının asker, jandarma, polis ve korucularla omuz omuza ve masum hiçbir şahsa zarar vermeden aynı kararlılıkla son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edeceğini ifade etti. Milletin istiklali ve bekası için azimle mücadele eden ve kendisine verilen görevleri büyük bir fedakarlık ve kahramanlıkla yerine getiren Mehmetçikleri ve tüm personeli bizzat kutlayan Orgeneral Hulusi Akar, 10 kasım nedeniyle bir kez daha başta ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını; kanlarını, canlarını bayraklaşan vatan toprakları uğruna feda eden bütün aziz şehitlerimizi rahmetle; kahraman gazilerimizi saygıyla andığını belirtti.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.