Penguen Dergisi asıl kapatma nedenlerini kamuoyuna açıkladı

Flaş bir kararla kapatma kararı alan Penguen Dergisi, bu kararı neden aldıklarını kamuoyuna açıkladı. İşte Penguen Dergisi yetkililerinden yapılan açıklama.

Yayınlanma:
Penguen Dergisi asıl kapatma nedenlerini kamuoyuna açıkladı

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile kapatma kararı aldıklarını belirten Penguen Dergisi yetkilileri, yaptıkları bir açıklama ile kapatma nedenlerini kamuoyuna duyurdu.

Penguen Dergisi'nden yapılan açıklamada kapatma nedeni ile ilgili "Derdimiz özetle şu: Artık dergi okumuyoruz, dergi okuma alışkanlığını kaybettik. Özgürlük alanı gittikçe daralırken gazetecilerin işi zorlaşıyor, mizahçıların da işi kolaylaşmıyor. Sevdiğimiz dergimizi de sevdiğimiz şekilde yapmak istiyoruz. Hayal ettiğimiz kalitede yapamayacaksak da yapmamayı tercih ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Derginin Kapanmasına Sevinenlere Cevap

Penguen Dergisi'nden yapılan açıklamanın devamında derginin kapanmasına sevinenlere de eleştiride bulunarak şu ifadelere yer verildi: "Bir yanda 'oh olsuncular' var. Hayatında hiç okumadığı dergi kapanacak diye seviniyor. Onlar da hiç sevinmesin. Karikatür de mizah da bir şekilde devam edecek. Özündeki aykırılığı da muhalifliği de koruyacak. Biz yazıp çizmeyi çok seviyoruz, bırakmaya da niyetimiz yok"

Penguen Dergisi kapatma kararı aldıklarını açıkladıkları ilk paylaşımda maddi imkansızlıklar nedeniyle kapatma kararı aldıklarını söylemişti.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.