Pentagon'dan Türkiye itirafı

Pentagon'dan Türkiye ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Pentagon’un Satın Alma ve İdame İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Ellen Lord açıklamasında Türkiye'ye boyun eğdiremediklerini söyledi.

Yayınlanma:
Pentagon'dan Türkiye itirafı

Rahip Brunson, S-400'ler ve Barış Pınarı Harekatı olaylarında Türkiye üzerinde ciddi şekilde bir baskı oluşturmaya çalışan , ekonomik yaptırımlar uygulayan ABD ,saldırgan tutumunun işe yaralamadığını gördü.

Tüm tehditlere, yaptırmayız çıkışlarına, ekonomik yaptırım uygularız gibi skandal sözlere rağmen Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri alındı. Teslimat süreci 2019 senesinde başladı.

Tehditlerinin karşılık bulmadığını gören ABD, ilk olarak Türkiye'yi F-35 programından çıkardı.

Bu hamle sonrası vazgeçileceğini sanan ABD, bir açıklama yaptı ve Türkiye'nin tüm baskılara rağmen duruşundan taviz vermediğini duyurdu.

Pentagon, Türkiye'nin ABD tarafından uygulanan tüm baskılara, tehditlere ve sert çıkışlara ramen boyun eğmediğini ve aldığı Rus S-400 hava savunma sistemlerinden vazgeçmeyi reddettiğini söyledi.

Pentagon’un Satın Alma ve İdame İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Ellen Lord bir açıklama yaptı.

Haftalık basın toplantısı düzenleyen Lord, bugünkü basın toplantısında, Türkiye ile ilgili “Henüz aynı konumdayız, F-35 ve S-400’lerin uyumsuz olduğunu net bir şekilde söyledik. Maalesef Türkiye, S-400’le ilgili herhangi adımlar atma kararını almadı, bu yüzden biz Türkiye’deki çalışmalarımıza (Türkiye’deki F-35 parça üretimini ABD’ye taşıma çalışmaları) devam ediyoruz” dedi.

F-35 İÇİN GÖRÜŞMELER HALA DEVAM EDİYOR: TÜRKİYE'DEKİ PARÇA ÜRETİMİNİ ABD'YE TAŞIYACAĞIZ

Pentagon’un Satın Alma ve İdame İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Ellen Lord açıklamasının devamında, Türkiye’deki F-35 parça üretiminin büyük bir kısmını gelecek Mart ayına kadar ABD’ye taşımayı planladıklarını söyledi.

Öte yandan Pentagon yetkilisi, Türkiye’nin daha önce satın aldığı 4 adet F-35’in geleceğini Ankara ile görüşmediklerini de söyledi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.