Peş Peşe Yaşanan Depremlerden Sonra Gözler Prof. Dr Naci Görür’e Çevrildi! Bir Sonraki Deprem Hangi Şehirlerde Olabilir?

Peş peşe yaşanan depremler korku saldı. Üstelik Kahramanmaraş merkezli depremlerin yanı sıra Bingil ve Sivas’tada deprem meydana geldi. Gözler Prof. Dr. Naci Görür’e çevrildi.

Yayınlanma:
Peş Peşe Yaşanan Depremlerden Sonra Gözler Prof. Dr Naci Görür’e Çevrildi! Bir Sonraki Deprem Hangi Şehirlerde Olabilir?

Depremler ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Naci Görür, şimdiye kadar işaret etmiş olduğu illerde deprem meydana geldi. Büyük çaplı depremlerin haricinde torun depremlerde olabilir demişti. İşaret ettiği tüm şehirlerde meydana gelen depremler endişelerin daha da fazla artmasına neden olurken bir yandan da bir sonraki deprem hangi şehirlerimizde olur sorularının sorulmasına da neden oluyor. Özellikle en çok merak edilen konulardan biri de İstanbul’da deprem olup olmayacağı. Prof. Dr Naci Görür hem İstanbul hem de diğer şehirlerde deprem olabilecek mi sorularını yanıtladı. Prof. tarafından yapılan işte açıklamalar..

prof-dr-naci-gorur-bati-anadolunun-ekonomisi-izmiri-deprem-konusunda-uyardi.webp

İstanbul Hazırlıklı Olmalı!

İstanbul’da da Kahramanmaraş merkez ve diğer çevreyi saran korkunç şiddetteki depremin yaşanması bekleniyor. Bu sebeple uzmanlar tarafından da İstanbul işaret edilirken, büyük çaplı bir depremin yaşanma durumu söz konusu olabileceği söyleniyor. Kahramanmaraş ve diğer 10 şehrimizde yaşanan deprem olayı gibi hazırlıksız şekilde yakalanmamanın son derece önemli olduğu vurgulandı. Depreme karşı şimdiden gerekli hazırlıkların yapılmasının önemli olduğu söylendi.

deprem-3-1280x720.jpg

Prof. Dr Naci Görür, İstanbul’da da bir depremin gerçekleşebilecek olduğuna dair uyarı yaptı. Depremin İstanbul’da da meydana gelmesinin nedeni Sismik bir boşluktan kaynaklı. Tüm yapmış olduğu araştırmalar neticesinde Marmara hattının da kırılmaya müsait olduğunu söyledi. Ada ve Kumburgaz fayı ayrı ayrı kırılmaya neden olacak. Doğal olarak fay hatlarında meydana gelen kırılmalar depremin de yaşanmasına neden olmaya başlayacak.

İzmir Bölgesinde de Aktif Faylar Var!

Prof. Dr. Naci Görür, sadece İstanbul değil İzmir’de de aktif fay hattının olduğuna dikkat çekerken çok fazla dikkatli olmamız gerekir dedi. İzmir Körfez’de büyük bir fay hattı bulunurken, bu durum 7 ve üzerinde ciddi bir depremin meydana gelmesine neden olabilir. Bölge zayıf bir zemin olduğundan dolayı büyük çaplı bir deprem yaşanması olağan dedi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.