Peugeot Pazar Liderliğini İlan Etti! Elektrikli B Segmentinde Avrupa Lideri!

Peugeot'nun 2022'de Avrupa'nın toplam elektrikli binek ve hafif ticari araç satışlarında B segmenti lideri olarak Ford'u geride bıraktığı bildirildi. Bu pazarda satılan her dört otomobilden biri Peugeot oldu. Peugeot, çeşitli kategorilerde...

Yayınlanma:
Peugeot Pazar Liderliğini İlan Etti! Elektrikli B Segmentinde Avrupa Lideri!

Peugeot'nun 2022'de Avrupa'nın toplam elektrikli binek ve hafif ticari araç satışlarında B segmenti lideri olarak Ford'u geride bıraktığı bildirildi. Bu pazarda satılan her dört otomobilden biri Peugeot oldu. Peugeot, çeşitli kategorilerde 29 ülkeyi içeren 2022 Avrupa satış sonuçlarına liderlik etti. Peugeot'nun Avrupa'da en çok satan iki modeli e-208 ve e-2008 başta olmak üzere 2022'de B sınıfı elektrikli araçlar arasında pazar lideri olmasını sağladı.

En Çok Satan Araç Listesinde Liderliğe Yükseldi

2022 yılında Peugeot 208, tamamen elektrikli versiyonu olan e-208 ile birlikte Avrupa'nın B segmenti binek otomobil pazarında en çok satan araç oldu. Peugeot e-208 ve e-2008, son teknoloji ve etkili elektrik motorları ve eksiksiz sürüş destek sistemleri ile daha fazla sürüş keyfi sunuyor. 2022 yılına kadar Avrupa'da 76 binden fazla tüketici tüm bu gelişmelere erişebildi. Peugeot'nun elektrik yılı 2023 olacak. Yılın ilk yarısından itibaren markanın tüm araçları bir veya daha fazla elektrik motorlu varyantlarla (tamamen elektrikli, plug-in hibrit veya hibrit) sunulacak. Peugeot'nun 6 Ocak 2023'te Las Vegas'ta tamamen elektrikli Peugeot Inception konseptini tanıtması, şirketin Avrupa elektrikli araçlar pazarına hakim olma kararlılığının sinyalini verdi.

Yeni Yıl İçin ÖTV Düzenlemesi

Yeni yılla birlikte gelecek olan ÖTV düzenlemesi birçok kişinin hasret kaldığı fikir. Ancak 2023 yılının Ocak ayında yapılan duyurularla birlikte sıfır araç alacak ya da almayı planlayan kişiler için otomobil sektöründen kötü bir haber geldi.

Bu açıklamalar ile birlikte anlaşılan durum ise herhangi bir ÖTV indiriminin mümkün olmadığı şeklindedir. Sizler de Peugeot 3008 araba modelinin güncel fiyatını araştırmaktaysanız, işte bu yazımız içerisinde detaylı bilgileri bulabilirsiniz. Ülkemiz içerisinde son zamanların en yoğun ilgi gören araba modellerinden birisi olarak bilinen Peugeot 3008, sahip olduğu donanım ile birlikte kullanıcılarına içeriği bakımından zengin bir alt yapı sunuyor. Buna göre bakıldığında son dönem Peugeot 3008 fiyatının yapılan yeni yıl zamları ile birlikte tam olarak 1.127.000 TL şeklinde bizleri karşılıyor. Sizler de son zamlar ile birlikte Peugeot arabalarının fiyat listelerine araştırmalarla ulaşabilirsiniz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.