Piyasalar Haftaya Nasıl Başladı? 12 Aralık Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları

Geçtiğimiz hafta EKK kararlarının açıklanmasına kadar düşüşte olan dolar, kararların açıklanmasının ardından tekrar yükselişe geçti. İşte piyasalarda son durum ve güncel döviz kurları ile altın fiyatları.

Yayınlanma:
Piyasalar Haftaya Nasıl Başladı? 12 Aralık Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları

Döviz kurundaki son günlerde yaşanan yükselme, devam ediyor. Dolar 12 Aralık günü yeni haftaya yüksek başladı.

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen ABD Başkanlık seçimleri sonrasında küresel piyasalarda başlayan ve Türk Lirasına da ciddi miktarda etki eden döviz artışı, geçtiğimiz hafta alınan bir dizi önlem ve çağrılarla makul seviyelere indirilmeye çalışılmıştı. Önceki haftalarda 3.54 gibi tarihin en yüksek seviyelerine kadar çıkan dolar, Merkez Bankasının hamlesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın döviz bozdurma çağrısı sonrasında 3.30 seviyesine kadar gerilemiş, ancak önceki hafta düzenlenen Enerji Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrasında tekrar yükselişe geçmişti.

Dolar'ın Son Durumu

Dolar, küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası faiz kararının beklendiği yeni haftaya 3.5031 lira ile başladı.  Güne 3.6942 ile başlayan Euro, küçük oynamayla 3.7020’den işlem görüyor.

Doların Türk Lirası karşısında geçen hafta kapanışa göre yükselmesi, cumartesi gecesi yaşanan terör saldırısına bağlanıyor. Çarşamba günü ABD Merkez Bankası faiz kararının açıklanmasıyla doların yeni bir hareketlilik kazanabileceği belirtiliyor. Doların yükselmesine yol açabilecek ikinci bir unsur da uluslararası piyasalarda petrolün yükselmesi olarak görülüyor.

Altın Fiyatları

ABD Başkanlık seçimleri sonrasında döviz kurlarına paralel olarak altın fiyatları da yukarı yönde seyir etmeye başladı. Bir ara 133 TL'ye çıkan altının gramı, alınan önlemler ve yapılan hamleler sonrasında düşürülmüştü.

Kapalı çarşıda altının gramı haftaya 130 TL seviyesinden başlarken, çeyrek altın 208 TL'ye alınıp 2013 TL'ye satışa sunulmakta, yarım altın 416 TL'ye alınıp 427 TL'ye, Cumhuriyet altını ise 863 TL'ye alınıp 876 T'ye satılmaktadır.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.