Piyasalarda Son Dakika Hareketliliği Döviz Kuru ve Altın Fiyatları Düşüşte (7 Aralık Güncel Veriler)

Son günlerde sürekli olarak yükselişte olan döviz kuru ve altın fiyatları, dün itibariyle düşmeye başladı. İşte piyasalarda son durum ve döviz kuru ile altın fiyatlarında son durum.

Yayınlanma:
Piyasalarda Son Dakika Hareketliliği Döviz Kuru ve Altın Fiyatları Düşüşte (7 Aralık Güncel Veriler)

Önceki güne kadar sürekli olarak yükseliş eğiliminde olan ve zirveleri gören dolar, önceki gündem bu yana sert bir düşüşe girdi.

Önceki güne yüksek seviyeden başlayan, ancak piyasaların açılmasından hemen sonra sert bir düşüş eğilimine giren dolar ve euro kurları, düşüşlerini bugün de sürdürdü. Öğle saatleri itibariyle dolar ve euro, Türk Lirası karşısında 0.5 puanlık bir düşüş gösterdi. Dolar, piyasalarda öğle saatleri itibariyle 3.4274 seviyesinden işlem görmeye başlarken, euro da 3.6766 TL seviyesinden işlem görmeye başladı.

Döviz kurlarının düşüş eğilimini sürdürmesi üzerine Borsa İstanbul 100 endeksi, yükselişine devam etti. Öğle saatleri itibariyle BİST 100 endeksi 75.871’i buldu.

Önceki hafta Amerika Birleşik Devletlerinde gerçekleşen Başkanlık seçimleri ve Avrupa Parlamentosunda alınan Türkiye'nin AB üyelik süreci durdurulsun kararı sonrasında yükselişe geçen dolar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'yastık altındaki dolarlarınızı bozdurun' çağrısı, ülke genelinde Bakanlıklar, kuruluşlar dahil olmak üzere alınan TL kararları ile düşmeye başladı.

Bugün son olarak Milli Savunma Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'dövizden Türk Lirası'na dönüş çağrısı'na ilişkin açıklamada bulundu. Bakanlığın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:" Sayın Cumhurbaşkanımızın 'dövizden Türk Lirası'na dönüş çağrısı' çerçevesinde, Bakanlığımıza bağlı Savunma Sanayi Müsteşarlığının kullanımında olan Savunma Sanayii Destekleme Fonuna ait 262,7 milyon ABD Doları ile 31,3 Milyon Avro bugün itibarıyla Türk Lirası'na çevrilmiştir."

Altın Fiyatları

Dolar ile paralel olarak yükselişe geçen altın fiyatları da yapılan son iyileştirmeler sonrasında düşüşe geçti. Karalı çarşıda altının gramı 129.22 TL seviyesinden işlem görürken, çeyrek altın 206 TL'ye alınıp 211 TL'ye, yarım altın, 413 TL'ye alınıp 423 TL'ye, Cumhuriyet altını ise 861 TL'ye alınıp 874 TL'ye satılmaktadır.

5haber.cm  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.