Playstation 5 için Yeni Özellikler Duyuruldu

Sony tarafından yapılan açıklamada, Playstation 5’e yeni özelliklerin geleceği duyuruldu. Beta sürümüyle farklı özelliklerin test edilmeye başlanacağı açıklandı. Söz konusu özellikler kullanıcıları oldukça memnun edecek. Özellikle Discord’un sesli sohbet özelliği büyük heyecan uyandırdı.

Yayınlanma:
Playstation 5 için Yeni Özellikler Duyuruldu

PC oyuncuları, çok uzun yıllardır oyunlarını birlikte oynarken, Discord üzerinden sohbet edebiliyor ve sosyal bir ortamda bulunma imkanı yakalıyordu. Bu imkan PC kullanan oyunculara verilirken, Playstation 5 kullanıcıları ise böyle bir imkandan yararlanamıyordu. Yeni gelecek özelliklerle birlikte bu durumun değişmesi bekleniyor.

2022 yılında Playstation için Discord entegrasyonu gelmişti. Bundan bir süre sonra ise Xbox, kullanıcıları için Discord sesli sohbet özelliğini konsollara getirerek büyük bir işe imza atmıştı. Bunun ardından ise gözler Sony’ye çevrilmişti.

Sony tarafından yapılan açıklamada, beta sürümüyle farklı özelliklerin test edilmeye başlanacağı duyuruldu. Test edilecek özellikler arasında Discord sesli sohbet özelliğinin olduğu da bildirildi.

1646895280b3e3e393c77e35a4a3f3cbd1e429b5dc-tr.png

Playstation 5’e Yeni Özellikler Geliyor

Beta sürümünde sadece sesli sohbet özelliği test edilmeyecek. Bunun yanında farklı özellikler de test edilecek. Böylece kullanıcıların çok daha keyifli zaman geçirmeleri ve yüksek kullanıcı deneyimi elde etmeleri sağlanacak.

Yeni güncelleme ile birlikte gelen özellikler arasında ekran görüntüleri ve kayıtlarının elle yüklenmesi de var. Özellikte, ekran görüntüleri şimdilik tek tek yükleniyor, ancak yakın zamanda buna bir kolaylık getirilmesi muhtemel.

Oyun kütüphanesine yeni filtre sistemi getirilecek. Bu özellik sayesinde istediğiniz oyunları çok daha hızlı bir şekilde bulmanız sağlanacak. Bazı oyuncular, oyunları bulmak için uzun süre uğraş vermekten şikayet ediyordu. Söz konusu özellikle bu sorun ortadan kalkacak.

Ayrıca bu güncelleme ile birlikte PS4’ten PS5’e geçiş ciddi anlamda kolaylaşacak. PS4 verilerinin tamamının bulut sunucusuna yüklenmesi ve bu verilerin PS5 için kullanılması mümkün olacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.