POCO X3 Pro Kullanıcılarına MIUI 14 Müjdesi!

Xiaomi, 2022 yılında MIUI 14 arayüzünü çıkarmıştı. Kullanıcılardan yoğun ilgi gören MIUI 14, Türkiye’de bulunan POCO X3 Pro modelleri için de kullanıma hazır hale getirilecek.

Yayınlanma:
POCO X3 Pro Kullanıcılarına MIUI 14 Müjdesi!

MIUI 14, arayüzü üst segment olan yeni sürüm amiral gemisi modellerinin çoğunda kullanılabilir hale getirilmişti. Şimdi ise sıra orta segmente geldi. Xioami, POCO X3 Pro modelinin de yakın zamanda MIUI 14 güncellemesini alacağını duyurdu.

MIUI 14 Güncellenmesi Android 13 Sürümünde Kullanılacak

Xiaomi’den gelen açıklamaya göre, Türkiye’de bulunan POCO X3 Pro modelinde MIUI 14 sürümü çok yakında kullanıcıların beğenisine sunulacak. Yeni sürüm;

  • V14.0.1.0.TJUTRXM numarasına sahip olacak ve 3.6 GB boyutuna sahip olacak.

MIUI 14 güncellemesi ayrıca Android 13 temelinde kullanılacak. Sisteme ayrıca sistem güvenliğini artıran güvenlik uygulaması da yüklenecek. Sözü edilen güvenlik uygulaması, 2023 Ocak ayında çıkmıştı.

Güncelleme, önce Mi Pilot kullanıcıları için geçerli olacak. Kullanıcıların herhangi bir sorun yaşamaması durumunda herkesin kullanımına açık olabilecek. Yeni güncelleme için net bir tarih belirtilmedi fakat duyumlara göre Mart ayından itibaren Xiaomi cihazlarına ulaşacak.

Xiaomi MIUI 14 Arayüzü ile Ne Vadediyor?

Yeni arayüz MIUI 14, kullanıcıları için birçok yenilik sunacak. Belki de bu güncellemenin en büyük kolaylığı, artık kullanılmayan fakat sistem izin vermediği için kaldırılamayan temel uygulamaların silinebilmesi. Bu özelliği ile gönülleri fetheden uygulamanın başka bir artısı daha var.

Xiaomi, birden çok oyunculu oyunlar da dahil olmak üzere uygulamaların çalışmalarını daha hafif hale getiren foton motoru sayesinde üçüncü parti uygulamalarının kullandıkları güç tüketimi %22 oranında azaltılmış olacak.

Xiaomi, ayrıca MIUI 14 arayüzünün sistem performansını ciddi oranda geliştirdiğini belirtiyor. MIUI 14 ve Android 13 kullanımının birlikte kullanılması ile sistemin akıcılığı %88 civarında arttırıldı. Güç tüketiminde de %16’lık bir iyileştirme bulunuyor.

Ayrıca MIUI 14 güncellemesi ile birlikte “süper simgeler” denilen kolaylaştırıcı biz özellik daha karşımıza çıkıyor. Bu simgelerle, ana ekrana farklı semboller ekleyebilir aynı zamanda canlılığı artırılmış bir tema oluşturabilirsiniz. Üstelik MIUI 14, 13.09 GB ile önceki sürümlere göre daha az alan kaplıyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.