PÖH Başvuru Sonuçları Açıklandı (PÖH Sınav Giriş Belgesi Polis Akademisi)

Polis Akademisi tarafından yapılan son dakika açıklamasında Polis Özel Harekat sınav giriş belgeleri yayımlandı.

Yayınlanma:
PÖH Başvuru Sonuçları Açıklandı (PÖH Sınav Giriş Belgesi Polis Akademisi)

285 bin adayın beklediği duyuru sonunda yayımlandı.

Polis Akademisi tarafından yapılan son dakika açıklamasında, Polis özel harekat alımı sınav giriş belgeleri yayımlandı.

Polis Akademisi Duyurusu

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda, "Özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere 19.Dönem POMEM Giriş Sınavı 19 Aralık 2016 - 15 Ocak 2017 (25 Aralık,31 Aralık 2016 ve 01 Ocak 2017 tarihleri hariç) tarihleri arasında 25 gün süreyle yapılacak, adaylar hangi tarihte ve hangi başvuru ve sınav merkezinde sınava alınacaklarını T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet kapısı şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgu yapmak suretiyle öğreneceklerdir. Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan sınav giriş duyurusu tebliğ niteliğindedir." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında ise, "Özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere 19.Dönem POMEM Giriş Sınavına adaylar sınav giriş belgeleri üzerinde belirtilen adreslerdeki Başvuru ve Sınav merkezlerinde belirlenen tarih ve saatte istenen belgeler ile birlikte hazır bulunacaklardır. Öncelikle Müracat Kabul Komisyonunca aranılan nitelikleri taşıyan ve istenilen belgeleri tam olan adayların başvuruları alınıp onaylandıktan sonra Ön Sağlık Kontrolü Komisyonunca adaylar Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğine göre ön sağlık kontrolünden geçirilecektir. Hakkında Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verilen adaylar sınav aşamalarına geçemezler. Hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur” kararı verilen adaylar Fiziki Yeterlilik Sınavına  alınırlar, burada Fiziki Yeterlilik Sınavı Komisyonunca adaylara Başkanlıkça belirlenen kriterler doğrultusunda uygulamalı olarak fiziki yeterlilik sınavı yapılır. Fiziki Yeterlilik sınavında başarısız olan adaylar Mülakat Sınavı aşamasına geçemezler." ifadeleri kullanıldı.

Sınav giriş belgenizi edinmek için TIKLAYIN

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, pöh haberlerinden, polis akademisi duyurularından ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.