PÖH sözlü sınava itiraz nasıl olur? Sözlü sınav sonuçlarına tepkiler büyüyor

Polis özel harekat sözlü sınav sonuçlarına tepkiler gün geçtikçe büyüyor. Peki PÖH sözlü sınav sonuçları için itirazlar nereye yapılır? İşte detaylar.

Yayınlanma:
PÖH sözlü sınava itiraz nasıl olur? Sözlü sınav sonuçlarına tepkiler büyüyor

Geçtiğimiz gün açıklanan polis özel harekat alımı sözlü sınav sonuçlarına itirazlar devam ediyor.

Adeta yılan hikayesine dönen en az lise mezunu 10 bin özel harekat polisi alımı sözlü sınav sonuçları geçtiğimiz gün açıklandı. Uzun bir süredir sözlü sınav sonuçlarının açıklanmasını bekleyen adaylar, sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte özel harekat polisi olmaya hak kazanıp kazanmadıklarını öğrenmek için internet başına geçti.

Başvuruların en az lise mezunu olması ve askerlik ile sınav şartlarının kaldırılması nedeniyle 250 binden fazla kişi, özel harekat polisi olmak için başvuru yapmıştı. Fiziki yeterlilik sınavlarına giren adayların büyük çoğunluğu bu aşamada elenirken on binlerce aday, sözlü sınavlara girmeye hak kazandı.

Sözlü sınava giren ve sözlü sınavları gayet iyi geçen binlerce aday ise sınav sonuçlarının umutlu bir şekilde beklemeye başlamıştı. Ancak sonuçların açıklanması ile bu adaylar hüsrana uğradı. Sözlü sınav sonucuna şaşıran adaylar, başarılı sayılamam nedenlerini araştırmaya ve bu konuda tepkilerini dile getirmeye başladı. Bazı forum ve internet siteleri üzerinde kampanyalar başlatan adaylar, bu konuda seslerini duyurmak ve yapılan haksızlığın düzeltilmesini istiyor.

Mülakatlar Hakkında Açıklama Geldi mi?

Sözlü sınavların iptali hakkında henüz bir açıklama gelmedi. Sözlü sınava itiraz etmek isteyen adaylar bu itirazlarını dilekçe yolu ile Polis Akademisi Başkanlığına iletebilirler. İtirazların çok sayıda olması durumun incelenmesine yardımcı olabilir. Aksi taktirde düşük sayıda itiraz, bunun göz ardı edilmesine neden olur.

Son dakika haberlerinden, polis haberlerinden haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.