Polis Özel Harekat Fiziki Yeterlilik Sınavı Yaklaşıyor-Sınava Hazırlıkları Yoğunlaştı

Polis Akademisi tarafından özel harekat birimlerinde istihdam etmek üzere alınacak olan özel harekat polisi alımı fiziki yeterlilik sınav tarihleri yaklaşıyor. Mülakatın yaklaşması ile birlikte adaylar, sınava hazırlıkları hızlandırdı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Polis Özel Harekat Fiziki Yeterlilik Sınavı Yaklaşıyor-Sınava Hazırlıkları Yoğunlaştı

Polis özel harekat alımına başvuran 285 bin kişi, fiziki yeterlilik mülakatlarının yaklaşması ile birlikte hazırlıklarını hızlandırdı.

Geçtiğimiz günlerde sınav tarih ve yerleri ile fiziki yeterlilik parkurunun açıklanması sonrasında adaylar, özel harekat polisi olmak için çalışmalarını hızlandırmaya başladı. Soğuk havalar nedeniyle genellikle spor salonlarında çalışmalarını sürdüren adaylar, fiziki yeterlilik sınavını geçerek özel harekat polisi olma yolunda bu engeli aşmak istiyor.

Ülke genelinde devam eden çalışmaların yanı sıra Bitlis’in Ahlat İlçesi'nde de bir grup genç, spor salonunda kendi imkanlarıyla kurdukları parkurda Polis Özel Harekat (PÖH) sınavlarına hazırlanıyor.

Terörle mücadelenin önemli unsurlarından olan ve 10 bin kişinin alınacağı Özel Harekat Polisliği'ne yoğun başvuru yapılırken, adaylar sınavlar öncesi aralıksız çalışıyor. Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde Özel Harekat Polisliği'ne başvuran 150 genç, kendi imkanlarıyla sınavdakine benzer şekilde kurdukları parkurda hazırlanıyor. İlçedeki spor salonunda yaklaşık 1.5 aydır çalışan gençler, binlerce kişinin başvuru yaptığı sınvadan başarıyla çıkacaklarını söyledi. Vatana hizmet amacında olduklarını belirten gençler, "Sadece 10 bin kişinin alınacağı PÖH'e ülke genelinde olduğu gibi Ahlat'ta da ilgi büyüktü. Doğu Anadolu bölgemizin küçük bir ilçesi olan Ahlat'ta 150 kişinin başvurması tek bir şeyin göstergesidir. Bu millet artık terör belasından kurtulmak istiyor" dedi.

Polis Özel Harekat Parkur Bilgileri ve Fiziki Yeterlilik Sınavı Duyurusu İçin TIKLAYIN

Polis Özel Harekat Fiziki Yeterlilik Sınavı Giriş Belgesi İçin TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.