Polonya ve Slovakya Ukrayna’ya Savaş Uçağı Desteği Sağlayacak!

Polonya ve Slovakya’dan Ukrayna ile ilgili karar geldi. Polonya ve Slovakya’nın Ukrayna’ya savaş uçağı desteği vereceği belirtildi.

Yayınlanma:
Polonya ve Slovakya Ukrayna’ya Savaş Uçağı Desteği Sağlayacak!

Ukrayna’ya pek çok ülke tarafından yardımlar gelmeye devam ediyor. O ülkeler arasında Polonya ve Slovakya yer aldığını söylemeliyiz. Polonya ve Slovakya Ukrayna’nın daha da güçlü hale gelerek zırhlanması için desteklerini vermeye devan edeceklerini söyledi. İki devlet arasında verilen karar doğrultusunda Ukrayna’nın savaş uçağı ile ilgili ihtiyaçları da karşılanmaya başlanmış olacak.

Ukrayna’nın Savaç Uçağı İhtiyaçları Karşınacak!

Ukrayna’nın savaş uçak ihtiyacı olduğu başkan tarafından sık sık belirtiliyordu. Hatta Ukrayna her bir açıklamasında savaş uçağıyla ilgili acil bir yardım istediklerini beyan ediyordu. Nihayet bu durumla ilgili olarak bir gelişme yaşandı. Polonya ve Slovakya’dan savaş uçağı ile ilgili gelen yardım hamlesi, Rusya’ya karşı çok daha güçlü bir performans ortaya koyması yönünde kolaylık sağlamaya neden olacak.

Ukrayna’nın Rus işgaline karşı daha da etkili bir savunma yapması önemli. Bu nedenle çok daha önemli diyebilecek olduğumuz savaş uçağının da iki ülke arasından gelecek olması medya gündeminde geniş bir yer kaplamasına neden oldu.

Ukrayna’ya Destek Geldi!

Ukrayna’nın istediği destek iki ülkeden geliyor. Rusya’nın Ukrayna topraklarının neredeyse tamamına yerleşmeye başlaması işin raydan çıkmasına neden olmuştu. Her iki taraf arasında olayların seyri daha da fazla büyümeye başladığı şu günlerde Ukrayna’nın işgal girişimlerini etkili şekilde bastırması için gelecek uçak yardımlarına ihtiyaç vardı. Ukrayna tarafından talep edilen uçak istekleri karşılık buldu.

Slovakya ve Polonya tarafından da Ukrayna’ya savaş uçağı gönderimi yapılacağına dair açıklama yapıldı. Bu sayede Ukrayna’nın ihtiyacının kısa bir süre içerisinde gönderilecek savaş uçaklarıyla çözüme kavuşturulacağı belirtildi. Mig 29 tipi savaş uçağının gönderilmeye hazır olduğunun altını çizen Polonya savunma bakanı, Ukrayna’nın daha etkin bir çalışma ortaya koyabilmesi için gereken desteği verecek olduklarını söyledi.

Ukrayna’ya savaş uçaklarının haricinde diğer yandan silah, mühimmat gibi her çeşit yardımlar tyapılmaya devam ediliyor. Cephanelik yardımların yanı sıra savaş uçağı desteği de sağlanacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.