Prof. Dr Ercan Depremlerle İlgili Açıklama Yaptı: Torun Depremler Yaşanacak

Hatay’ın Defne ve Samandağ ilçelerinde meydana gelen depremler devamı olacak mı? sorularının da sorulmasına neden oldu. Prof. Dr. Ercan depremlerle ilgili açıklamalarına yer verdi.

Yayınlanma:
Prof. Dr Ercan Depremlerle İlgili Açıklama Yaptı: Torun Depremler Yaşanacak

Hatay’ın Samandağ ilçesinde 6.4 şiddetinde yeni bir deprem yaşandı. Samandağ ilçesinde yaşanan deprem sonrasında Bilimci Jeofizik Yüksek Mühendisi olan Prof. Dr. Övgün tarafından açıklama yapıldı. Sözcü’ye açıklama yapan Prof. Dr. Ahmet Ercan, torun depremlerin olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Artçı depremlerin 6.4 ve 6.6 şekilde devam ettiğini ve yeniden 5 şiddetlerinde torum depremlerin yaşanma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Prof. Dr Ercan Depremle İlgili Merak Edilen Soruları Cevapladı!

Ülkemizde deprem paniği yaşanmaya devam ediliyor. Öyle ki devamlı yaşanan artçı depremlerde ülkeyi büyük bir korku ve endişeye kaplamış durumda. Pek çok kişi de deprem paniğinin yaşanmasından sonra yeni bir deprem vakasının yaşanma durumunun nasıl olacağını sorgulamaya başladı. Prof. Dr Ercan depremle ilgili doğabilecek başka tehlikeler olur mu? kaç şiddetinde olur şeklinde açıklamalara yer veriyor.

Prof. Dr Ercan, Samanda’da meydana gelen 6.4lük depremin 400 kilometreye uzanmış olan kırık boyunun 40 metreye kadar daha uzamasına neden olduğunu söyledi. Buna göre yaşanan deprem vakasından sonra kırık boyu 440 metreye ulaşmış oldu. Kırığın yer aldığı Güney kısım ( Suriye)’de ciddi deprem felaketlerin olabilme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Üç Dört Ay İçerisinde 15-20 Artçı Deprem Görülebilir!

Prof. Dr Ercan üç dört ay içerisinde 15-20 artçı depremin yaşanabileceğini ifade etti. 6 şiddetinde yaşanan büyük çaplı depremlerin haricinde, torun depremlerinde yaşanma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Büyük kıyımların gelme olasılığının yüksek olduğuna işaret ederken, tedbirlerin de alınmasının önemli olacağının altını çizdi.

Prof. Dr. Ercan, arama kurtarma çalışmaları süresinde ikinci deprem dalgasının yaşanmasının büyük ölümlere sebebiyet verme durumu olabilirdi dedi. Göçük altında kalan vatandaşlarımızın hızlı şekilde kurtarılmasının doğru olduğunu söylerken, hasarlı binalarla ilgili çalışmaların bu denli hızlı yapılmasının hatalı olduğunu belirtti. Hasarlı bina çalışmaları sırasında binlerce kişi ölebilirdi dedi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.